“Δεν είχα ανάμειξη στο έλλειμμα”

 «Η θητεία του στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τερματίστηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2009, με αποτέλεσμα να μην έχει καμία ιδιαίτερη γνώση για τις συνθήκες εκτέλεσης του προϋπολογισμού

του 2009 και τη διαμόρφωση του ελλείμματος για τη χρονιά εκείνη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο τρισέλιδα υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009.

Ο κ. Αλογοσκούφης, στέλνοντας γραπτό υπόμνημα, ακολούθησε την κεντρική γραμμή της ΝΔ να μην παραστούν οι Υπουργοί της στην Επιτροπή.

 

Στο υπόμνημά του ο πρώην τσάρος της Οικονομίας υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν «παραποιούσε» στατιστικά στοιχεία. «Παραποίηση στατιστικών στοιχείων καταγγέλθηκε για την κυβέρνηση Παπανδρέου, με

την πρόχειρη και αστήρικτη αναθεώρηση του Οκτωβρίου του 2009, από στελέχη όχι μόνο της ΕΣΥΕ επί κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και από στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που διόρισε η κυβέρνηση Παπανδρέου», επισημαίνεται στο υπόμνημα του κ. Αλογοσκούφη.  Διαβάστε ολόκληρο το υπόμνημαΜε υπομνήματα αναμένεται να καταθέσουν τόσο ο Γιάννης Παπαθανασίου όσο και ο Νίκος Λέγκας, ενώ υπόμνημα είχε ήδη αποστείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ