Δεν αλλάζει το καθεστώς για παιδιά εκτός γάμου

Δεν αλλάζει το καθεστώς για παιδιά εκτός γάμου

Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης η κατάθεση νομοθετικής διάταξης που να αφορά στην υιοθέτηση πρότασης για την αναγνώριση τέκνου γεννημένου χωρίς γάμο με απλή δήλωση στο ληξιαρχείο.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αρμοδίου υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σε σχετική ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, Κατερίνας Μάρκου, Μαρίας Γιαννακάκη, Νίκου Τσούκαλη και του ανεξάρτητου βουλευτή Πάρι Μουτσινάς. Οι βουλ��υτές έχουν επισημάνει ότι, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, η εκούσια αναγνώριση παιδιού γεννημένου χωρίς γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης των γονέων του γίνεται ενώπιον συμβολαιογράφου.

«Η παραπάνω διαδικασία είναι δαπανηρή (το κόστος ανέρχεται στα 80 ευρώ) και χρονοβόρα» ανέφεραν οι βουλευτές, καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να εξετάσει τη θεσμική κατοχύρωση της αναγνώρισης τέκνου γεννημένου χωρίς γάμο με απλή αυτοπρόσωπη δήλωση του πατέρα στο ληξιαρχείο, με την παρουσία και συναίνεση της μητέρας, όπως έχει προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ