Δεν άφησαν να περάσουν οι Τούρκοι

Στοπ έβαλε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου η Ελληνική Αστυνομία, σε τρεις Τούρκους που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής Κυβέρνησης, κατά την είσοδό του στην χώρα μας το μεσημέρι της Παρασκευής. Η αιτία: στα διπλωματικά τους διαβατήρια είχαν ως τόπο γέννησής τους Ελληνικές πόλεις ή χωριά με την Τουρκική ονομασία, κάτι που δεν επιτρέπεται.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Βουλευτή Ανδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, γιατί ανέφερε την Κομοτηνή από την οποία κατάγεται ως “Κιουμουρτζίνα”.

Η σύζυγός του, Φειζέ, στο διαβατήριο της έγραφε Κομοτηνή, αλλά η Ελλάδα αναφερόταν ως “Γκιουνανιστάν”.Απαγορεύθηκε η είσοδος και στον Δρ Χαλήτ Τερέν που είναι Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Κουλτούρας και στενός συνεργάτης του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, γιατί ως τόπο γέννησης του αναφερόταν το χωριό Κιζίλαγατς, η επίσημη ονομασία του οποίου είναι Ραγάδα.

Οι τρεις Τούρκοι περίμεναν περίπου πέντε ώρες στο τελωνείο των Κήπων, μήπως και βρεθεί κάποια λύση διά της Διπλωματικής οδού, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.Να σημειωθεί πως οι Ελληνικές αρχές τήρησαν συμφωνία των δύο χωρών, όπου δεν αναγνωρίζονται Εθνικά τοπωνύμια, παρά μόνο τα διεθνώς επίσημα και αναγνωρισμένα από το επίσημο κράτος.  ΠΗΓΗ: kostasxan.blogspot.gr  

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.