Δελαβέκουρας:Υπαρκτή απειλή ο εθνικισμός

Δελαβέκουρας:Υπαρκτή απειλή ο εθνικισμός

 

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην περιοχή μας, ακριβώς γιατί ο εθνικισμός αποτελεί υπαρκτή απειλή», ανέφερε ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε ότι «η έξαρση του εθνικισμού, το τελευταίο διάστημα, σε μία περιοχή όπως τα Βαλκάνια, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά εθνικιστικές και αλυτρωτικές συμπεριφορές, στάσεις και ενέργειες, είναι επικίνδυνη. Είναι απαραίτητο να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η έξαρση του εθνικισμού».

Σχολιάζοντας την εξαγγελία από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα νομοσχεδίου για την αλβανική υπηκοότητα μη κατοίκων Αλβανίας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου επισήμανε ότι «δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες ενός τέτοιου νομοσχεδίου, ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα εφαρμοζόταν και ποια είναι η σχέση του και η συμβατότητά του γενικώς με το κοινοτικό πλαίσιο και με τη θέση της Αλβανίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Όλα αυτά είναι πράγματα, τα οποία θα πρέπει να τα δούμε πάρα πολύ προσεκτικά» πρόσθεσε.

«Υπήρξε πράγματι η ανασκευή εκ μέρους του πρωθυπουργού, κυρίου Μπερίσα, την οποία και τη συγκρατούμε, όπως και τις αντιδράσεις σημαντικών διεθνών παραγόντων, όπως η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Θέλουμε να εργαστούμε, προκειμένου ολόκληρη η περιοχή μας να έρθει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα», κατέληξε ο κ. Δελαβέκουρας.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ