Debate Βαρεμένου – Σταμάτη στον RealFm 97,8 για τη Novartis

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος και ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

Ο Δημήτρης Σταμάτης ανέφερε “Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση γιατί διαπιστώσαμε όλη την κωμωδία της υπόθεσης, τη διακωμώδηση αυτής της ιστορίας. Εμείς ζητάμε να ενεργήσουμε με βάση την εντολή που πήραμε από τη Βουλή, όπως την έστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής” και συμπλήρωσε “Δεν έχει δικαίωμα η προκαταρκτική να κρίνει αρμοδιότητα ή όχι, αυτό το έχει η Βουλή. Προσπαθούν να μπερδέψουν τα πράγματα, το πράγμα είναι σαφές, η Βουλή έχει το δικαίωμα να ασκήσει δίωξη ή να στείλει στη δικαιοσύνη τον φάκελο. Η επιτροπή συλλέγει στοιχεία και κάνει την πρόταση στη Βουλή. Εμείς απαιτούμε να γίνει η διαδικασία όπως προβλέπεται”.

Ο Γιωργος Βαρεμένος τόνισε ότι “Εγώ νομίζω ότι τελικά έχουμε μια προσπάθεια αποδόμησης κάθε ερευνητικής διαδικασίας. Ευθύς εξ αρχής εγώ, και όχι μόνο εγώ, είχαμε την άποψη ότι πρέπει να επιστρέψει στη δικαιοσύνη” και συμπλήρωσε “Η προανακριτική και η Βουλή μπορεί να έχει άποψη αν υπάρχει παραγραφή. Η Βουλή δεν είναι δικαστήριο, και δόθηκαν τέτοιες αρμοδιότητες στη Βουλή από μια υστεροβουλία. Πιστεύω το έχει καταλάβει και ο ελληνικός λαός. Υπάρχει τρόπος ο καθένας να τοποθετηθεί επειδή αναφέρεται σε μια υπόθεση. Το να προεξοφλείς ότι πρόκειται για σκευωρία, να μηνύεται ο δικαστής, αυτό δεν συμβαίνει ούτε σε αφρικανική χώρα κατά τη γνώμη μου”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ