Debate Πέτσα – Σκουρλέτη στον Realfm 97,8 για εκλογές και Γεωργούλη

Τα ξίφη τους για την οικονομία και τα εθνικά θέματα διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική, Στέλιος Πέτσας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν γενικεύουμε καταστάσεις εμείς στη ΝΔ και δεν συνάγουμε πολιτικά συμπεράσματα από ατομικές συμπεριφορές» είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε «η υπόθεση του κ. Γεωργούλη είναι στην δικαιοσύνη, αναμένουμε την ετυμηγορία. Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι η τοξικότητα που είχε σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει μπούμερανγκ στον ίδιο, για δε την πιθανότητα να επηρεάσει την οποιαδήποτε συνομιλία με άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ δεν νομίζω ότι θα είναι καθοριστικός παράγοντας. Απλά δεν θα βγαίνουν τα κουκιά για μια “κυβέρνηση ηττημένων”».

Ο κ. Σκουρλέτης ανταπάντησε «με αφορμή την υπόθεση του κ. Γεωργούλη ήρθε στην επιφάνεια για πολλοστή φορά η κακοποίηση των γυναικών. Δεν παίζουμε με αυτά τα ζητήματα, καμία συγκάλυψη. Ο κ. Γεωργούλης θα έχει τα επιχειρήματά του στον δρόμο προς τα δικαστήρια. Από εκεί και πέρα ήταν άμεση η αντίδραση του κόμματός μας». Σχολιάζοντας το αν αυτή η υπόθεση δυναμιτίζει τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε χαρακτηριστικά ότι «θα δυσκόλευε αν υπήρχε στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα επιχειρούσε να συγκαλύψει την υπόθεση. Θα συμφωνήσω με τον κ. Πέτσα, τα ζητήματα των μετεκλογικών συνεργασιών είτε στην απλή αναλογική είτε στην ενισχυμένη είναι στο τραπέζι και θα κριθούν από τις προϋποθέσεις των προγραμματικών συγκλίσεων. Δεν νομίζω ότι αυτό το ζήτημα θα αλλάξει τα πράγματα».

«Κάνω μια εκτίμηση και λέω ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα επιτρέπει κάποιος να θεωρεί ότι θα βγει αυτοδύναμος από τις δεύτερες εκλογές, αν υπάρξουν. Αναλαμβάνω το ρίσκο της πρόβλεψής μου» επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «δεν συμφωνώ, στις δημοσκοπήσεις βλέπω μια ανάκαμψη της ΝΔ και να μην τσιμπάει ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το τρίτο κόμμα. Είναι απόλυτα εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε κλείσιμο τραπεζών, capital control, κόστισε 100 δισ. ευρώ στους Έλληνες. Άρα δεν μπορεί να πει κάτι ο κ. Σκουρλέτης για επιτυχημένη διακυβέρνηση. Όλοι οι Έλληνες θυμούνται τις ουρές για να σηκώσουν 60 ευρώ» δήλωσε ακολούθως.

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ