Debate Παπαθανάση – Μπάρκα στον Realfm 97,8 για τα έγγραφα που κατέθεσε ο Γεραπετρίτης

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

Γεραπετρίτης: Η τηλεδιοίκηση στην Λάρισα λειτουργούσε κανονικά – Ο σταθμάρχης επέλεξε χειροκίνητη δρομολόγηση

Ο κ. Παπαθανάσης είπε αρχικά πως «Ο κ. Γεραπετρίτης χθες στην επιτροπή κατέθεσε στοιχεία και ανέλυσε ακριβώς έχουν τα πράγματα σχετικά με την λειτουργία και του κέντρου εκεί στη Λάρισα και είπε ότι η διερεύνηση θα φτάσει μέχρι τέλους. Εμείς καταθέτουμε με στοιχεία όλη την υφιστάμενη κατάσταση και αυτή που ίσχυε τη στιγμή που δυστυχήματος. Απεδείχθη και με το έγγραφο που κατέθεσε ότι λειτουργούσε το συγκεκριμένο κέντρο και θα μπορούσε να μην είχε συμβεί το συγκεκριμένο δυστύχημα αν ο συγκεκριμένος σταθμάρχης δεν επέλεγε να λειτουργήσει χειροκίνητα ένα σύστημα που δεν υποχρεούτο να το λειτουργήσει χειροκίνητα».

Ο κ. Μπάρκας ανταπάντησε ότι «με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη το υπουργείο Μεταφορών είναι ακέφαλο και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο υφυπουργοί, που έχουν δυνατότητα να απαντήσουν καθώς έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους σιδηροδρόμους, κρύβονται. Ο κ. Γεραπετρίτης λέει ανερυθρίαστα ψέματα στην επιτροπή. Ο ΟΣΕ λέει ότι δεν λειτουργούσε από το καλοκαίρι του 2019 το σύστημα. Ο ΟΣΕ απαντάει στα λεγόμενα του κ. Γεραπετρίτη. Το χαρτί δεν το έχω δει ακόμη από τα πρακτικά».

«Ο ΟΣΕ είπε ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα το 2019 και στη συνέχεια το υποσύνολο του συστήματος αυτού λειτουργούσε από 1 Νοεμβρίου του 2022» σχολίασε ο κ. Παπαθανάσης.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ