Debate Παπαδημητρίου – Τριανταφυλλίδη στον Realfm 97,8 για τα εθνικά θέματα

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

“Ο προβληματισμός και ανησυχία είναι δεδομένα γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν άστατο, επιθετικό και απρόβλεπτο γείτονα. Αν σε αυτό αθροίσουμε και μια διαχείριση από την ελληνική πλευρά, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θα έλεγα ότι αγγίζει τα όρια της πλήρους απουσίας, σοβαρότητας και σταθερότητας. Αναφέρομαι στο Ορούτς Ρέις που ο άνεμος το έστειλε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και σε μια σειρά επιλογών και διαχειρίσεων” ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ενότητα, η εθνική ομοψυχία και η αποφασιστικότητα πρέπει να αποτελούν μόνιμο μότο” πρόσθεσε.

“Η συζήτηση πρέπει να είναι πάντα ανοιχτή. Συμφωνούμε ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει εδώ και αρκετό καιρό μια ιμπεριαλιστική πολιτική για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή προσπαθεί να εμφανίσει ότι θα επικρατήσει σε μια ευρύτερη περιοχή, επιδιώκει να φτάσει στην Αλγερία, στη Λιβύη κάνει πόλεμο, εκβιάζει τη σταθερότητα στην Αίγυπτο. Στη Συρία μαίνονται μάχες, εμφανίστηκε και η νοτιοανατολική Μεσόγειος και όσα κρύβει. Επομένως έχουμε μια πολύ δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση. Αυτή πρέπει να αντιμετωπίσουμε και νομίζω η κυβέρνηση χειρίζεται σωστά το εργαλείο της διπλωματίας” ανταπάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ