Debate Μουμουλίδη- Κεφαλογιάννη στον Realfm 97,8

Σε αντιπαράθεση ήρθαν στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Κοζάνης, Θέμης Μουμουλίδης και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών των Αύγουστο σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματός του.

«Είναι διαχρονική η τεχνική του εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας από την πλευρά της ΝΔ. Έτσι και τώρα πιστεύει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς αυτοδυναμία ή συνεργασίες. Γι’ αυτό δεν ψήφισαν ή δεν διανοήθηκαν να αγγίξουν την έννοια της απλής αναλογικής. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο βρίσκουν ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα για να εκβιάσουν τη συνείδηση, τη ψήφο του ελληνικού λαού. Ο λόγος είναι προφανής και δεν έχει καμία δόση ουσιαστικής αλήθειας. Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από μη αυτοδυναμία του κυρίου Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Μουμουλίδης.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να μπει σε ρυθμούς κανονικότητας και να έχει μία σταθερότητα. Αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρχει μία κυβέρνηση ισχυρή, μία κυβέρνηση σταθερή, μία κυβέρνηση που θα μπορεί να είναι αποτελεσματική προς όφελος όλων των Ελλήνων. Ζητάμε από όλους τους Έλληνες να στηρίξουν την πρόταση της ΝΔ για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας. Όμως δεν μπορούμε να μην έχουμε εξηγήσει και ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα. Ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει την απλή αναλογική που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, τότε ναι, αν δεν μπορέσει να σχηματιστεί μία ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τότε είναι νομοτελειακό να πάμε σε εκλογές μέσα στον Αύγουστο με απλή αναλογική. Καταλαβαίνουμε όλοι σε τι περιπέτειες μπορεί να βάλει αυτό τη χώρα. Η πρόσκληση είναι προς όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ για να μπορέσει να σχηματίσει μία ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Αυτό είναι άλλο και άλλο το αν θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις ακόμη και αν υπάρξει η λεγόμενη αυτοδυναμία», τόνισε από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη.

«Για άλλη μία φορά, η ελληνική κοινωνία παραπλανάται από ψεύτικα διλήμματα. Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ, δεν μπορεί αυτό να μπαίνει στην ατζέντα και τον πολιτικό διάλογο. Το διακύβευμα είναι αν θα υπάρξει μία κυβέρνηση που θα μπορεί πραγματικά να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα ή αν θα πρέπει να γυρίσουμε σε μία υποταγμένη κυβέρνηση στις απαιτήσεις των ξένων», πρόσθεσε ο κ. Μουμουλίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ