Debate Κουμουτσάκου – Κατρούγκαλου στον Realfm 97,8 για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Κατρούγκαλος με φόντο την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ. 

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Κάτια Μακρή ο βουλευτής της ΝΔ είπε “το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 80 χρόνια “ανακάλυψε” την Αμερική. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις εκτινάχθηκαν σε επίπεδο, σε εύρος και σε βάθος. Σε αυτές πάνω χτίζεται και η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία και εδώ έρχεται το παράδοξο: εκείνοι που υπερθεμάτιζαν για αυτές τις στενές σχέσεις, που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 ξεκίνησε ο διάλογος, το 2019 έγιναν οι εκλογές και τον Οκτώβριο του 2019 μετά τις εκλογές υπογράφει ο κ. Δένδιας με τον κ. Πομπέο την πρώτη τροποποίηση της ελληνικής αμυντικής συμφωνίας. Την φέρνει στη Βουλή για κύρωση, ξέρετε ποια ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Παρών. Αυτό που συνέβη μέσα σε λίγους μήνες, πατώντας σε αυτά που είχαν κάνει αρνήθηκαν να το ψηφίσουν”. “Αύριο θα ψηφίσουν κατά μιας συμφωνίας που ενισχύει σαφώς το γεωπολιτικό αποτύπωμα της αξίας της Ελλάδας, είναι μια προστασία για την Βόρεια Ελλάδα λόγω της αναβάθμισης της Αλεξανδρούπολης – λειτουργεί ανατρεπτικά δηλαδή σε κινήσεις αναθεωρητισμού – εκσυγχρονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνει βαρύτητα στην Ελλάδα μέσα στην συμμαχία”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε ότι “η συμφωνία προβλέπει ότι θα διαρκέσει για 5 χρόνια και μετά αν τα επόμενα 2 δεν καταγγελθεί από μία από τις δύο πλευρές γίνεται αορίστου χρόνου. Δεν πρόκειται να ξανασυζητήσουμε για τις αμερικανικές βάσεις αν ήταν να περάσει του κ. Μητσοτάκη”.

“Δεν υφίσταται αυτή η ερμηνεία. Η δυνατότητα καταγγελίας είναι διαρκής” σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ