Debate Καιρίδη – Φίλη στον Realfm 97,8 για την πρόταση δυσπιστίας

Debate στον αέρα του Realfm 97,8. Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους δεχόμενοι ερωτήσεις από τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Άργησε ο χειμώνας αλλά ήρθε σαν την πρόταση μομφής» σχολίασε αρχικά ο κ. Καιρίδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προσθέτει «Από ότι βλέπω ο κ. Καιρίδης ξεκίνησε με μομφή κατά του καιρού, ενδιαφέρον είναι αυτό».

«Το αίτημα του κ. Τσίπρα ήταν απολύτως παράνομο. Δικαιούται να ζητήσει στοιχεία για τον εαυτό του. Δεν δικαιούται να πάρει στοιχεία για τρίτους. Αυτό το παράνομο αίτημα Τσίπρα, ο κ. Ράμμος αντί να το επιστρέψει το πήρε ως αυταπάγγελτη διερεύνηση και ξεκίνησε έλεγχο. Στη συνέχεια υπήρξε μια σειρά από διαρροές. Υπήρξε μια παρέμβαση από τον κ. Ντογιάκο για επιστροφή στην  νομιμότητα, δεν εισακούστηκε και φτιάχτηκε μια παράσταση θεατρική με τον κ. Τσίπρα να προαναγγέλλει αποκαλύψεις, να ζητάει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να παραλαμβάνει έναν φάκελο με τον κ. Ράμμο να αυτοπροσκαλείται στην Βουλή και να γίνεται όλη αυτή η θεσμική εκτροπή που βλέπουμε μπροστά μας» περιέγραψε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Οι νόμοι είναι γραπτοί και το Σύνταγμα είναι γραπτό. Το Σύνταγμα αναθέτει στην ΑΔΑΕ την αποκλειστική ευθύνη να διασφαλίζει κατά απόλυτο τρόπο το απόρρητο των συγκοινωνιών» σημείωσε ο κ. Φίλης και συνέχισε «Ο κ. Καιρίδης που είναι και νομικός ξεκινάει με μια επίθεση στον κ. Ράμμο. Δεν ξεκινάει την κριτική του με τις παραβιάσεις της νομιμότητας που είναι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Όταν παρακολουθούνται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργοί, πολιτικοί αντίπαλοι, δημοσιογράφοι, κρατικά στελέχη αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα».

«Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Ο καθένας μπορεί να ρωτήσει για τον εαυτό του, δεν δικαιούται να ρωτήσει για τρίτους» επανέλαβε ο κ. Καιρίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ