Debate – Η αναφορά του Τσίπρα στα συνθήματα, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Χαρίλαο Φλωράκη

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής από φέτος επανάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη (OPEN) στο πλαίσιο της τελευταίας ενότητας του debate για τη ”Νέα Γενιά”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πως καμία άλλη κυβέρνηση δεν προχώρησε σε τέτοιο μέτρο, τονίζοντας πως όταν έχεις «κλειστό αριθμό παιδιών» που θα μπουν στις σχολές με την εν λόγω διαδικασία, τον αν γράψει κάποιος 8 ή 12 εξαρτάται από τον «βαθμό δυσκολίας των θεμάτων». Ως εκ τούτου, σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η άνοδος του γνωστικού επιπέδου, αλλά όπως υπογράμμισε η τεχνητή μείωση των εισακτέων προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες για την τριτοβάθμια και για να ”αβγατίσει” η πελατεία των κολλεγίων.

Προσέθεσε δε, ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα καταργήσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής προκειμένου να ”αναζοωγονηθούν” και τα περιφερειακά πανεπιστήμια.

Τέλος, σε ερώτηση ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο που θεωρεί σημείο αναφοράς, τον Α. Παπανδρέου, τον Χ. Φλωράκη ή τον Λ. Κύρκο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί αποκλειστικότητα την κληρονομιά του Α. Παπανδρέου και ότι δεν θέλει να κάνει το ίδιο με τον κ. Κουτσούμπα για τον Χ. Φλωράκη.

«Κάποτε έλεγαν ότι ο Παπανδρέου έκλεψε τα συνθήματα της Αριστεράς. Σήμερα κατηγορούν εμένα ότι κλέβω συνθήματα. Οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις έχουν συνθήματα που  γίνονται επίκαιρα όταν η ζωή τα κάνει επίκαιρα και σήμερα γίνονται ξανά επίκαιρα τα συνθήματα ακριβώς γιατί τα έχει κάνει επίκαιρα η «Δεξιά του κ. Μητσοτάκη», είπε και κατέληξε:

«Αυτό που μπορεί να σώσει το λαό είναι η ενότητα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ