Debate Γκιουλέκα – Γιαννούλη στον Realfm 97,8 για την ακρίβεια

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Κάτια Μακρή, οι δύο βουλευτές αρχικά σχολίασαν την πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενη τη μάνα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγγου.

“Μας έχει κόψει την ανάσα, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που ξεπερνάει κάθε φαντασία. Θεωρώ ότι τα παγκόσμια ποινικά χρονικά θα αναφέρονται σε αυτή την περίπτωση καθώς είναι μοναδικής αγριότητας και φρικαλεότητας” είπε ο κ. Γκιουλέκας.

“Αδιανόητο για όποιον έχει δει να έρχεται στον κόσμο το παιδί του, αυτό που περιγράφεται από τους συναδέλφους και διαχειρίζεται η δικαιοσύνη αυτές τις ώρες” τόνισε ο κ. Γιαννούλης.

Εκλογές και ακρίβεια

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει φθορά, γιατί με την ανησυχία για τον πόλεμο υπάρχει αυτό το ξέφρενο ράλι τιμών της ακρίβειας που είναι βέβαιο ότι έχει στριμώξει όλους τους Έλληνες. Είναι λογικό να υπάρχει και να εκφράζεται δυσαρέσκεια” σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Ο κ. Γιαννούλης σχολίασε ότι “σαφέστατα προσχηματική η μετατόπιση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, είναι κάτω από το βάρος δημοσκοπικών αλλαγών στα δεδομένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει το επίπεδο και την ποιότητα των πολιτικών συνεργασιών. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο πολιτικός παράγοντας που πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν παραμένει στην πολιτική αξία και ιστορική διαδρομή που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ. Αντίπαλος παραμένει η Δεξιά”.

“Εγώ δεν πιστεύω στις αναγκαστικές συνεργασίες” σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ. “Μαθήματα αξιοπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ που θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο; Μαθήματα αξιοπιστίας και παραδείγματα λαϊκής συμπεριφοράς ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέβασε 29 φόρους και δεν κατέβασε απολύτως κανέναν; Που κατήργησε το ΕΚΑΣ και πετσόκοψε τις συντάξεις; Σε αυτόν τον τόπο δεν έχουμε κοντή μνήμη, βεβαίως η ευθύνη των μέτρων είναι της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αντικειμενικά θα κριθεί η κυβέρνηση για όλα όσα έχει κάνει και θετικά και παραλείψεις ή λάθη, όλα θα μπουν στον ζυγό για να μας κρίνει κανείς όταν γίνουν εκλογές. Αυτή την λησμονιά που θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε για τα προηγούμενα χρόνια και να πούμε ξαφνικά ότι η Ελλάδα ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2019, συγγνώμη δεν είναι έτσι” πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε πως “νιώθω ότι η χώρα μου είναι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπου πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε με ευθύνη. Αν η θεραπεία δεν δοθεί τον κατάλληλο χρόνο, δεν είναι αποτελεσματική. Να εισακουστούν προτάσεις που έχουν άμεση αντιστοίχιση στα προβλήματα των πολιτών. Είναι στάση ευθύνης αυτή τη στιγμή, να επιμείνουμε στην παροχή της 13ης σύνταξης, να δουν αύριο βελτίωση οι πολίτες ότι με την μείωση του ΕΦΚ”.

Και οι δύο βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της δημοσιοποίησης των ονομάτων των εταιρειών που αισχροκερδούν.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ