Debate Γκιουλέκα – Γιαννούλη στον Realfm 97,8 για «κόκκινα» δάνεια και εκλογές

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα οι βουλευτές στην Α Θεσσαλονίκης με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γκιουλέκας και Χρήστος Γιαννούλης.

«Κανείς δεν έχει τη δεύτερη ευκαιρία να κάνει πράγματα που στην προηγούμενη θητεία δεν πρόλαβε ή ήταν οι συνθήκες διαφορετικές. Πρέπει να απαλλαγούμε από το επιχείρημα “γιατί δεν τα κάνατε”. Είναι προτιμότερο και για την οικονομία και για τις τράπεζες να έχουν ενεργά δάνεια και όχι “κόκκινα”, γιατί απλά δεν “βγαίνει” ο κόσμος. Η πολιτεία πρέπει να νομοθετεί» είπε ο κ. Γιαννούλης αρχικά. «Θέτω ένα ερώτημα στις 21 Μαΐου αποφασίζουμε για τι θεσμούς και εργαλεία θέλουμε να έχουμε για την μείωση των ανισοτήτων και για την επιβίωση των πολιτών. Θέλουμε να κάνουμε ομφαλοσκόπηση στο παρελθόν ή να προτείνουμε πολιτικές;»

«Θυμάμαι πολύ καλά το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν εξαγγελθεί σχεδόν τα πάντα και ανάμεσα σε αυτά το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, διαγραφές χρεών κτλ. Ένας άνθρωπος κρίνεται από τη συνολική του πορεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και βεβαίως οι πολιτικοί σχηματισμοί. Αυτά που λέει ο Αλέξης Τσίπρας κρίνονται από την αξιοπιστία που είχε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υφήρπαζε την ψήφο των πολιτών το 2015, λέγοντας ότι θα καταργήσει με έναν νόμο, τον πρώτο νόμο που θα έφερνε, το μνημόνιο. Τώρα λέει με τον πρώτο νόμο θα προστατέψω την πρώτη κατοικία. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά; Όχι μόνο δεν προστάτεψε την πρώτη κατοικία, αλλά στη διάρκεια της διακυβέρνησης του έφτασαν σε ιστορικά υψηλό επίπεδο στο 49% όλα τα χρέη των ιδιωτών προς τις τράπεζες» ανταπάντησε ο κ. Γκιουλέκας. «Ο κόσμος ζυγίζει τους πάντες. Ο Αλέξης Τσίπρας ζυγίστηκε και πολιτικά βρέθηκε ελλιποβαρής γιατί πολύ απλά κορόιδεψε τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ