Debate Ασημακοπούλου – Ζαχαριάδη στον Realfm 97,8 για το Qatar Gate

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Δεν έχει καμία σχέση με το Qatar Gate η υπόθεση της κ. Σπυράκη, έγιναν αμέσως οι θεσμικές κινήσεις που έπρεπε, δηλαδή αναστολή της κομματικής ιδιότητας και η ίδια έχει ζητήσει την άρση ασυλίας της, όπως και το ΕΛΚ, με στόχο να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και τρίτον δεν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα γιατί δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Θα φανεί περί τίνος πρόκειται» είπε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου. «Οι εξελίξεις στο Qatar Gate προκαλούν συναισθήματα οργής και αποτροπιασμού σε όλους μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από όποια θέση κι αν υπηρετούμε. Ο “Ριζοσπάστης” πήρε ένα μεμονωμένο κομμάτι από ένα ψήφισμα, το οποίο ψηφίστηκε από όλους τους ευρωβουλευτές, επειδή θεωρήσαμε ότι είναι χρέος μας αυτές τις δύσκολες στιγμές να περιφρουρήσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες και διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των ευρωπαϊκών θεσμών στα μάτια των ευρωπαίων πολιτών» πρόσθεσε.

«Μιλάμε για βαλίτσες με λεφτά, για κακουργηματικές πράξεις που δεν έχουν σχέση με τον κανονισμό λειτουργίας του ευρωκοινοβουλίου. Αυτό που έχει συμβεί είναι νερό στον μύλο των λαϊκιστών, των ευρω-σκεπτικιστών που θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Ζαχαριάδης ανταπάντησε πως «είναι ένα ζήτημα που προκαλεί αποστροφή. Συμφωνώ απολύτως ότι το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ χρειάζεται αναθεώρηση και μια είδους διαδικασία που δεν θα επιτρέπει τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και θα επηρεάζει σημαντικά και το θεσμικό φαινόμενο των περιστρεφόμενων θυρών».

«Είναι εξοργιστικό να βλέπεις κάποιον να πλουτίζει και να κάνει περιουσία, κερδοσκοπώντας πάνω στον πόνο των φτωχών και αδύναμων ανθρώπων όπως έκανε ο κ. Πάτσης, ήταν ανατριχιαστική η εικόνα με τις δεσμίδες της κ. Καϊλή και να δούμε τι θα δούμε με την κ. Σπυράκη. Θέλω να δω τι θα πει στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, ελπίζω να μην μας πει την ιστορία με τον αντίστροφο Δούρειο Ίππο, που ακούσαμε προχθές» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ