Debate Ασημακοπούλου – Παπαδημούλη στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Όταν κάνεις τη συζήτηση αν αυτά είναι αρκετά, πρέπει να κάνεις και την συζήτηση τι θα μπορούσες να κάνεις για να πάρεις περισσότερα. Επειδή με τον κ. Παπαδημούλη είμαστε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, γνωρίζει καλά ότι όλοι μας δίνουμε μεγάλο αγώνα ώστε τα χρήματα που διαθέτει εν γένει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, δεν φτάνουν. Αυτός είναι ένας αγώνας που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συμβούλιο με τα άλλα κράτη-μέλη για να πείσει την επιτροπή ότι το αίτημα το δικό μας, που είναι η αύξηση των κονδυλίων για τις φυσικές καταστροφές, να γίνει δεκτό από όλες τις χώρες και νομίζω ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να έχει αποτέλεσμα» είπε αρχικά η κ. Ασημακοπούλου.

«Η αλήθεια είναι πως από αυτά τα 2,25 δισ., συν τα 400 υπόσχεση από το Ταμείο Αλληλεγγύης, φρέσκο χρήμα θα είναι τα 400 εκατ. ευρώ αν η προσπάθεια αυτή υλοποιηθεί και αυτό προϋποθέτει να πείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους άλλους πρωθυπουργούς και προέδρους στο συμβούλιο να αυξήσουν τα λεφτά στο Ταμείο Αλληλεγγύης για να τα πάρουμε το 2024» ανταπάντησε ο κ. Παπαδημούλης.

«Προφανώς αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν, η ζημιά είναι μεγάλη για τους πληγέντες αλλά και για την οικονομία. Πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση στην Ελλάδα για να δούμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια και κρατικό προϋπολογισμό για να υπάρξει σοβαρή θωράκιση της χώρας αλλά και ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας» πρόσθεσε.

«Όλοι οι ευρωβουλευτές πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους ώστε πιο γρήγορα, να έρθουν περισσότερα κονδύλια, να αλλάξουν οι κανόνες που πρέπει ώστε να έρθουν κονδύλια για την κλιματική κρίση κατά προτεραιότητα στην Ελλάδα» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ