Δαμανάκη:”Νέα μείωση του χρέους το Φθινόπωρο”

Δαμανάκη: “Νέα μείωση του χρέους το Φθινόπωρο”

 

 

Νέα μείωση του χρέους μετά το Φθινόπωρο προανήγγειλε η επίτροπος της Ε.Ε, Μαρία Δαμανάκη, ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής.

 

Η κ. Δαμανάκη εξήγησε ότι «υπάρχουν θετικά σημάδια. Η Ελλάδα έχει ήδη σημάδια για πρωτογενές πλεόνασμα οπότε θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις νέα μείωση του χρέους της μετά το φθινόπωρο όπως ήδη αποφασίστηκε στην Σύνοδο του Δεκεμβρίου».

 

Επιπλέον η επίτροπος επεσήμανε ότι «έχω καταστήσει σαφές ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν»  και πρόσθεσε «αντίθετα η Ελλάδα χρειάζεται ένα δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων» σημειώνοντας ότι πρέπει να επανεξεταστεί το πλαίσιο μέσα από το οποίο παρέχονται τα επιδόματα ανεργίας.

Η κ. Δαμανάκη αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης ορισμένων υψηλών συντελεστών φορολογίας όπως του ΦΠΑ εστίασης ενώ σημείωσε με νόημα ότι «η Κομισιόν επιμένει ότι το βάρος πρέπει να πέσει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις –κυρίως του Δημοσίου– όπου οι καθυστερήσεις είναι ασυγχώρητες, στην είσπραξη εσόδων από οφειλές και στις αποκρατικοποιήσεις».

 

Τέλος, μετέφερε τις απόψεις της Κομισιόν για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης λέγοντας ότι «Η κομισιόν υπογραμμίζει ότι οι Ελληνικές τράπεζες οφείλουν να ενισχύσουν την αγορά με ρευστό, τώρα μετά την σταθεροποίησή τους».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ