Χρυσόγονος: Η απάντηση για ενδεχόμενη συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Για τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Χρυσόγονος.

Όπως είπε στην ΕΡΤ1, «εάν έχει μια ελπίδα ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος να ανακάμψει και να ξαναγίνει σχηματισμός εξουσίας, η ελπίδα αυτή είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο επικεφαλής και γενικά νέα πρόσωπα – και ηλικιακά- στην πρώτη γραμμή. Διότι είναι φανερό ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να επανασυνδεθεί με τους ψηφοφόρους του που τους έχει χάσει, εάν θέλει να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας. Για να επανασυνδεθεί, πρέπει να προτείνει κάτι καινούριο. Κατά πόσο θα τα καταφέρει ή όχι είναι κάτι που θα φανεί τους επόμενους μήνες. Και οι βουλευτικές εκλογές δεν θα αργήσουν, πιστεύω θα έχουμε εκλογές μέσα στο 2022».

 

Σε ερώτηση για το εάν θα συμμετάσχει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου απάντησε τα εξής:

«Όχι, δεν νομίζω. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ σοβαρός πολιτικός. Τώρα από εκεί και πέρα εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν αναζητώ πολιτικούς ρόλους. Αν κρίνω κάποια στιγμή ότι μπορώ να συμβάλω σε μια συλλογική προσπάθεια για να βελτιώσουμε τα πράγματα στη χώρα μας δεν αποκλείω τη συμμετοχή μου εντελώς στο μέλλον αλλά πάντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το εάν θα συμμετείχε στο κόμμα εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης του το ζητούσε, ο κ. Χρυσόγονος απάντησε: «όλα αυτά είναι υποθετικά. Θα το δούμε στο μέλλον».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ