Χρυσοχοΐδης για τις φωτιές: Τα εναέρια μέσα έχουν πετάξει ήδη διπλάσιες ώρες από πέρυσι

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενημέρωσε από το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς κοντά στα Βίλια ήταν μεγάλο από το μεσημέρι, σημειώνοντας πως οι πυροσβέστες απέτρεψαν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραμείνει στο σημείο, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν συνολικά 29 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev.

Αναφορικά με το Beriev, ανέφερε ότι «το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, οι κανόνες κατασκευής ακολουθούνται κατά γράμμα, ενώ όταν δεν επιχειρεί αντικαθίσταται από άλλα μέσα. Σας θυμίζω ότι αντίστοιχο πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε με θανατηφόρο τρόπο στην Τουρκία».

Όπως είπε ο υπουργός «τα εναέρια μέσα στη φετινή αντιπυρική περίοδο έχουν πετάξει 6.190 ώρες, διπλάσιες ώρες από πέρυσι, που συμπλήρωσαν 3.161 ώρες πτήσης μέχρι 31 Οκτωβρίου». «Είμαστε όλοι σε επιφυλακή» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.