Χρυσοχοΐδης: Έγιναν 632 συναθροίσεις σε 50 ημέρες – Οι μισές για τον Κουφοντίνα

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη σχετικά με την αστυνομική βία απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τις τελευταίες 50 ημέρες πραγματοποιήθηκαν στη χώρα 632 συναθροίσεις, από τις οποίες οι μισές ήταν για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. “Είναι απογείωση βίας ότι σε όλη την Ελλάδα σε 50 ημέρες έγιναν 632 συναθροίσεις και από όλες αυτές μόνο σε 25 υπήρξαν επεισόδια; Έχουμε κλιμακούμενη βία; Οι 189 έγιναν στην Αθήνα και μόνο σε 19 έκλεισαν δρόμοι και μόνο σε 14 έγιναν επεισόδια. Δεν πετάω αριθμούς στο κεφάλι αλλά βάζω τα στοιχεία για μια ψύχραιμη συζήτηση” τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, χαρακτηρίζοντας αποκρουστικό το περιστατικό του ξυλοδαρμού πολίτη. Ωστόσο, αρνήθηκε οργανωμένη επίθεση της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι αυτά δεν γίνονται με αστυνομικούς που κρατούν μπλοκ για να κόβουν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό. “Στο ΚΚΕ ξέρετε να διαμαρτύρεστε και να διαφυλάσσετε τις διαδηλώσεις σας. Δεν είστε όμως οι μόνοι που διαδηλώνουν. Τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη ένωσαν λούμπεν στοιχεία γηπέδων με βίαιες μειοψηφίες. Εκτοξεύτηκαν πάνω από 500 μολότοφ. Καταστολή είναι και αυτή; Ποιος ασκεί τελικά βία; Συμμετείχατε στην πορεία της Νέας Σμύρνης. Ποιος σας κατέστειλε. Ποιος χάλασε την εικόνα της δικής σας διαμαρτυρίας; Ποιος κερδίζει με λόγια αστήρικτα περί καταστολής βίας χούντας και δεκαετίας 50; Μόνο λούμπεν στοιχεία και κόμματα που δεν έχουν επιχειρήματα και τίποτα να πουν. Δεν ανήκετε σε αυτά τα κόμματα αλλά μερικές φορές μιλάτε την γλώσσα τους. Δεν έχουμε να κάνουμε με λαϊκό κίνημα, ούτε με αγανακτισμένους. Οι μισές πορείες ήταν για τον Κουφοντίνα. Στα πανεπιστήμια γίνονται καταλήψεις από ακραία στοιχεία όπου οι μισοί και πλέον δεν είναι φοιτητές” είπε.

Από την πλευρά του ο κ.Παφίλης έκανε λόγο για κρατική βία και καταστολή που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών διαδηλώσεων, με πιο πρόσφατο κρούσμα τη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη. Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι χτυπά τις διαδηλώσεις των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της, αλλά και τους φοιτητές που διεκδικούν το άνοιγμα των σχολών τους. «Η κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδια που τσάκισε τον λαό και την ίδια στιγμή του ζητά να μην διαμαρτύρεται. Οι χιλιάδες νέοι και νέες δεν βγήκαν για να βάλουν φωτιές και να κάνουν καταστροφές. Αυτά τα κάνουν γνωστές ομάδες για τις οποίες η αστυνομία δεν έχει ενδιαφέρον. Ακούμε για την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που είναι σαν το τέρας του Λοχ Νες. Όλοι ακούνε να υπάρχει αλλά κανείς δεν το βλέπει. Τρεις και ο κούκος είναι» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Ο κ. Παφίλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι εικόνες που είδαμε και στη Ν. Σμύρνη δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα ούτε λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, είναι κυβερνητική κατεύθυνση, με σχέδιο και πρόγραμμα και κάλεσε την κυβέρνηση να διαλύσει την ομάδα κρούσης, αλλά και να αντιμετωπίσει διάφορες φασιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα στην Αστυνομία και υπερασπίζονται αυτές τις πρακτικές.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Παφίλης σχετικά με τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη μίλησε για ευθύνες κυβέρνησης και Αστυνομίας, γιατί ενώ η τελευταία γνώριζε πως θα συμμετείχαν χούλιγκανς, δεν έκανε τίποτα για να τους αποτρέψει. Εδώ και πολλά χρόνια, το παιχνίδι είναι στημένο, υπάρχουν κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί που στήνουν τα επεισόδια για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε την αντιπολίτευση να «δει τι συμβαίνει στην ΕΕ. Στην Ελλάδα έχουμε τα ηπιότερα μέσα καταστολής. Δεν έχουμε πλαστικές σφαίρες, αστυνομικούς σκύλους άλογα κ.α. Εχομε τα λιγότερα μέτρα καταστολής στην Ευρώπη και τα λιγότερα περιστατικά αυθαιρεσίας. Βλέπουμε σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία βίαιες καταστάσεις. Ας πάψουμε για μικρούς λόγους να βάζουμε μεγάλες τρικλοποδιές στην φήμη της χώρας μας».

Πηγή βίντεο: 902

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ