Χρυσοχοΐδης: Διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς στην Αχαΐα

Σε έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται στην Αχαΐα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι τα αίτια ερευνώνται. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός: “Κλιμάκιο της Διεύθυνσης που ασχολείται με τους εμπρησμούς έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή”.

“Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, μετέβη πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες που περιλαμβάνει και περισυλλέγει λουόμενους και κατοίκους των παράλιων περιοχών. Το ίδιο συνέβη με το Λιμενικό Σώμα και τις διασωστικές λέμβους του, καθώς επίσης και ιδιώτες που εκκένωσαν όλες τις περιοχές που κινδύνευαν πολίτες. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ είναι επίσης “παρών”, προκειμένου να βοηθήσει τους κατοίκους να γίνει η εκκένωση των οικισμών σωστά και να μην κινδυνεύσει κανείς πολίτης” τόνισε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι όλες οι υπηρεσίες της χώρας είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Για την προστασία των ευπαθών ομάδων, των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την άρτια λειτουργία των κρίσιμων υποδομών της χώρας και των κρίσιμων λειτουργιών. Όλα αυτά, σήμερα, την πρώτη ημέρα της δοκιμασίας που περνάμε λειτούργησαν εξαιρετικά, χωρίς πολλά προβλήματα” επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι όλα εξελίσσονται στο πλαίσιο σχεδίου το οποίο εξελίσσεται και θα εξελίσσεται τις επόμενες ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ