Χρυσοχοΐδης από τα Ιωάννινα: Drones και θερμικές κάμερες θα επιτηρούν τα σύνορα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου Ιωαννίνων πέρασε στις 10 το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με αστυνομικούς διευθυντές, βουλευτές και δημάρχους και μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων προέβη σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

“Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες για το Υπουργείο, η χώρα να είναι ασφαλής και η φύλαξη των συνόρων στην Ήπειρο να είναι αποτελεσματική”, σημείωσε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα.

Σε μια γρήγορα αναπτυσσόμενη Ήπειρο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του κάλλους της και των δύο αυτοκινητόδρομων η Αστυνομία θωρακίζεται.

Ειδικότερα όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός 12 νέα οχήματα παραδόθηκαν στον στόλο της ΕΛ.ΑΣ στην Περιφέρεια Ηπείρου και 24 ακόμη πρόκειται να παραδοθούν τέλη Μαρτίου .

Η Frontex γίνεται πλέον επιχειρησιακή αποκτώντας προσωπικό, ενώ drones και θερμικές κάμερες θα επιτηρούν τα σύνορα ώστε σύντομα αυτά να καταστούν απόρθητα και οι λιγοστοί κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς.

“Στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι παράλληλα και η βελτίωση της ασφάλειας του αστικού ιστού ,ώστε οι πόλεις να γίνουν ανθρώπινες και οι πολίτες να κινούνται άνετα και με ασφάλεια σε αυτές “σημείωσε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή πληροφοριών, φωτό και βίντεο: epirus-tv-news.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.