Χρήστος Σπίρτζης: «Απόφασή μου να μην λαϊκίζω, ακόμα και αν διαφοροποιούμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Εγώ δεν λαϊκίζω, ακόμη κι αν πρέπει να διαφοροποιηθώ από κάποιους στο κόμμα μου ή άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του ONE Channel «Evening Report».

Ο πρώην υπουργός μεταφορών και υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Μάνο Νιφλή για τα πολύ σοβαρά προβλήματα του ΟΣΕ, την ιδιωτικοποίηση του, τις ελλείψεις για την σύμβαση 717, αλλά και τα μέτρα τα οποία δεν έλαβε ο Κώστας Καραμανλής.

«Έχω πει επανειλημμένα ότι η καθυστέρηση οποιουδήποτε έργου δεν μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε δυστύχημα. Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για να καθυστερήσει ή να μην υλοποιηθεί ένα έργο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σιδηρόδρομος, εν προκειμένω ή η αεροπλοΐα, ή το οδικό δίκτυο δεν μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια. Παίρνεις λοιπόν, άλλα μέτρα, ακόμη και μετά που κάηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας τον Ιούλιο του 2019 για να λειτουργήσεις με ασφάλεια.

Ποια είναι αυτά τα μέτρα; Κλείνεις σταθμούς για να εξοικονομήσεις προσωπικό και το βάλεις στους κεντρικούς σταθμούς, μειώνεις την ταχύτητα, μειώνεις τα δρομολόγια… Αρκεί να λειτουργεί με ασφάλεια. Αν δεν μπορείς να τα καταφέρεις, σταματάς την λειτουργεία του σιδηροδρόμου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ