Χατζηδάκης στον Realfm: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το 2019 ευρωπαϊκή οδηγία για τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας

“Θα υπάρχει ένα ειδικό άρθρο στο νομοσχέδιο, το οποίο είναι περιττό αλλά το βάζουμε ακριβώς για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, ότι διατηρείται φυσικά το 8ωρο, το πενθήμερο, οι 40 ώρες εργασίας. Υπάρχουν μια σειρά από διατάξεις και για τις υπερωρίες και για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο κορμός των οποίων παραμένει, αυτό που αλλάζουμε είναι ότι πρώτον αυξάνουμε τον αριθμό των υπερωριών και πάμε στον μέσο όρο της Ευρώπης. Ανεβάζοντας τις υπερωρίες δεν υπάρχει μαύρη εργασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της μαύρης εργασίας; Να μας το πει! Από αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει ότι το κόμμα αυτό είναι υπέρ της μαύρης εργασίας και το λέω με μια ανακοίνωσή του. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επειδή αυξάνουμε τις υπερωρίες και πάμε στον μέσο όρο της Ευρώπης, μειώνονται τα λεφτά που βάζει ο εργαζόμενος στην τσέπη του. Η αλήθεια είναι ότι με τις νόμιμες υπερωρίες που αυξάνουμε, ο εργαζόμενος μπορεί να βάλει περισσότερα χρήματα στην τσέπη του. Το μόνο το οποίο μπορεί να θιγεί είναι αν υπήρχαν “μαύρες” υπερωρίες, το οποίο είναι παράνομο” δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν μπορεί κανείς να κάνει κουμάντο στο σπίτι του εργαζομένου, ούτε εγώ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πρέπει να το σεβόμαστε και τον ίδιο και τις επιλογές του. Να προσθέσω κάτι άλλο, το οποίο το λέω πρώτη φορά. Στις 20 Ιουνίου 2019, με τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κυβέρνηση, πέρασε μια οδηγία στην ΕΕ, με τον αριθμό 2019/1158, υπογεγραμμένη φυσικά και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε, σχετικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές κτλ. Στο άρθρο 31, για τις ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, λέει “κάθε εργαζόμενος, γονέας παιδιών ηλικίας έως 12 ετών ή φροντιστής δικαιούται να ζητά ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας για λόγους φροντίδας, όπως ιδίως η τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο εργασίας ή μερική απασχόληση” και συνεχίζει. Άκουσε κανένας σε αυτή τη ρύθμιση που διάβασα καμία συλλογική σύμβαση εργασίας; Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει αυτό το μέτρο, το οποίο μας κατηγορεί σήμερα ότι εμείς εφαρμόζουμε. Εμείς θα το εφαρμόσουμε και στο πλαίσιο της συμφιλίωσης της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Αλλά εδώ έχουν ξεπεράσει και τον Μινχάουζεν σε ψέματα, δεν υπάρχει όριο! Περιμένω σήμερα απάντηση γιατί και η υποκρισία έχει τα όρια της. Εδώ δεν μιλάμε πια για συλλογικές συμβάσεις, εδώ μιλάμε για ατομικές συμβάσεις, τις οποίες εμείς φέρνουμε κατ’ εφαρμογή της οδηγίας που οι ίδιοι υπέγραψαν και κατηγορούμαστε από αυτούς που υπέγραψαν την ευρωπαϊκή οδηγία του 2019. Για να καταλάβετε τι αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, σε ποια βιομηχανία ψεμάτων έχουμε πέσει” τόνισε.

“Για το δικαίωμα της απεργίας, αυτό που αλλάζει και ήταν προεκλογική μας δέσμευση, είναι ότι στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας όπως γίνεται στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Αυστραλία, στον Καναδά κτλ, προβλέπεται ότι θα λειτουργεί το 1/3 της δραστηριότητας. Πχ όταν απεργεί το μετρό, κάτι με το οποίο είναι εξοικειωμένοι οι Αθηναίοι, θα λειτουργεί το 1/3 των συρμών ώστε να μπορούν να μετακινούνται οι ηλικιωμένοι, οι άρρωστοι, αυτοί που έχουν ανάγκες, έστω και στοιχειωδώς αντί να είναι όμηροι της απεργίας. Η απεργία γίνεται εναντίον της επιχείρησης και εναντίον του κράτους, δεν γίνεται εναντίον της κοινωνίας” περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ