Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ – Τι είπε για την ηλεκτροκίνηση

“Ανεβήκαμε το πρώτο σκαλοπάτι το καλοκαίρι στη σκάλα της εξυγίανσης της ΔΕΗ με τα μέτρα που πήραμε” δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Αύριο ανεβαίνουμε θέλω να πιστεύω το δεύτερο σκαλί, που είναι τα μέτρα θεσμικού εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων είναι οι βάσεις για να γίνει μια μεγάλη εθελουσία, η οποία θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, που θα συνδέεται με την απολιγνιτοποίηση και θα ρίξει το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ. Θα είναι μέτρα κατάργησης της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους και μέτρα κατάργησης της μονιμότητας για τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, που θα έχουν πλέον τριετή συμβόλαια. Αυτά τα μέτρα θα περάσουν αύριο από τη Βουλή και μετά θα προχωρήσουμε προς την απολιγνιτοποίηση που είναι ένα τεράστιο project” πρόσθεσε.

“Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, στην οποία θα προχωρήσουμε σε δύο πακέτα, ΔΕΠΑ- εμπορία και ΔΕΠΑ-υποδομές. Εκεί θα υπάρξει ενδιαφέρον θέλω να πιστεύω και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Έχουμε μιλήσει για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και εκεί έχει εκδηλωθεί ένα ενδιαφέρον και ανεξάρτητα από τις ιδιωτικοποιήσεις, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεδομένης και της βούλησης της κυβέρνησης να προχωρήσει δυναμικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην πράσινη ενέργεια, την ενέργεια του μέλλοντος” τόνισε.

“Έχουμε να προχωρήσουμε και την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων, τώρα σύντομα προγραμματίζω να πάω στην Ολλανδία για να δω τι έχουν κάνει για να προχωρήσουμε. Θα φέρουμε και στις αρχές του χρόνου ένα νομοσχέδιο για το περιβάλλον” σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ