Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Γρήγορη αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων – Πότε θα επιλυθεί πλήρως το ζήτημα

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “τα δύο πρώτα προγράμματα που θα ξεκινήσουν είναι αφενός η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που βγάζουμε στον αέρα σε λίγες ημέρες τον διαγωνισμό, για να βγει ανάδοχος έτσι ώστε από το πρώτο εξάμηνο του 2022 να παίρνει σάρκα και οστά αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο, κοινωνικής δικαιοσύνης γιατί θα καταγράφονται τα ωράρια, οι υπερωρίες του εργαζομένου και θα πρέπει ο εργοδότης από εδώ και πέρα να είναι εντάξει απέναντί του. Ήταν ένα αίτημα της ΓΣΕΕ που η δική μας κυβέρνηση κάνει πράξη”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα πρόσθεσε πως “παράλληλα θα ξεκινήσουμε γρήγορα τα προγράμματα της κατάρτισης. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης μόνο, προγράμματα κατάρτισης 1 δισ. ευρώ, που αφορούν μισό εκατομμύριο εργαζόμενους και άνεργους. Ωστόσο, θα γίνει με άλλους όρους”.

“Πρέπει να κάνουμε ένα re-brain να ξαναγυρίσουν όσοι έφυγαν” σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις απάντησε ότι “παλεύουμε να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι. Όταν ήρθα τον χειμώνα ήταν 155.000 εκκρεμείς συντάξεις, τώρα είναι 129.000. Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις από εδώ και πέρα να πάμε πιο γρήγορα στην αποκλιμάκωση, γιατί έχουμε βάλει λογιστές και δικηγόρους, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να δουλεύουν από τις επόμενες ημέρες.

Έχουμε κάνει ειδικό κέντρο απονομής για τις διαδοχικές συντάξεις που βγάζει επιτόπου τις συντάξεις. Έχουμε βάλει σε εφαρμογή διάφορα τεχνολογικά εργαλεία. Πιστεύω ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες γρήγορης αποκλιμάκωσης και ο στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2022 το θέμα όχι μόνο να αντιμετωπιστεί αλλά να εξαφανιστεί κιόλας”.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ