Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Αυτός είναι ο λόγος που μπήκε πλαφόν στις επικουρικές – Ο ΕΦΚΑ θα φορτσάρει

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε από τον προϋπολογισμό» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα σχετικά με την ενεργειακή κρίση.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας, αν εξαιρέσετε περιπτώσεις με νομικές περιπλοκές, έχουν μηδενιστεί όλες οι υποθέσεις μέχρι το 2019. Στα στοιχεία του Σεπτεμβρίου θα έχει μηδενιστεί και το 2020» είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις.

«Τώρα πιάνουμε τις επικουρικές. Ο ΕΦΚΑ θα φορτσάρει τους επόμενους μήνες σε αυτές τις υποθέσεις» πρόσθεσε.

«Έχουμε καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο, υπήρχαν περιπτώσεις σε ορισμένα επαγγέλματα πχ οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι λόγω ενός κοινωνικού πόρου θα οδηγούνταν σε επικουρικές συντάξεις της τάξεως των 20.000, των 24.000 τον μήνα. Επομένως βάλαμε ένα πλαφόν γιατί θα ήταν πρόκληση να υπάρχουν τεράστιες επικουρικές» περιέγραψε ο υπουργός.

«Και δεν είναι μόνο οι συμβολαιογράφοι, υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες. Κάναμε την παρέμβαση για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως είχε γίνει παλαιότερα για τις κύριες συντάξεις και εκεί υπάρχει πλαφόν. Μπαίνει ανώτατο πλαφόν στα 1.387 ευρώ» διευκρινισε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ