Χατζηδάκης: Σε ποιους άξονες θα κινηθεί το νέο νομοσχέδιο για το περιβάλλον

Τους άξονες του βασικού περιβαλλοντικού νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα κατατεθεί έως τα τέλη του μήνα, παρουσίασε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, στους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά τη χθεσινή καθιερωμένη – ανά δίμηνο- συνάντησή τους.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τον σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με:

• τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις,

• τη ρύθμιση για τις οικιστικές πυκνώσεις,

• μια σειρά από ρυθμίσεις για τα δάση και τους δασικούς χάρτες, καθώς και

• το νέο πλαίσιο για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

«Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις προσπαθούν να συνδυάσουν την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς. Ο κοινός στόχος αυτός είναι μια πραγματικά πράσινη πολιτική που θα έχει ως τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και τους ζήτησε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

«Θέλουμε για μια ακόμα φορά να διαβουλευτούμε πριν η Κυβέρνηση παρουσιάσει τις προτάσεις. Δεν είμαστε καταδικασμένοι φυσικά να συμφωνούμε – ούτε κι εσείς άλλωστε συμφωνείτε πάντοτε μεταξύ σας – αλλά νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε διότι έχουμε πιστεύω έναν κοινό στόχο. Και πρέπει απροκατάληπτα και ειλικρινά να συζητούμε μεταξύ μας. Θεωρούμε ότι οι προτάσεις σας είχαν, έχουν και θα έχουν προστιθέμενη αξία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.