Χατζηδάκης: Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης δεν ήταν κάτι που μας αιφνιδίασε – ΒΙΝΤΕΟ

Στις τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν με τη συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Οκ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος γείτονας, αλλά θα πρέπει να μείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί της. Χαρακτήρισε δε την Άγκυρα απομονωμένη διεθνώς, ενώ σημείωσε ότι ούτε εκείνη μας έχει στο «τσεπάκι της», ούτε εμείς την έχουμε στο δικό μας.

«Χάρη στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει μια διεθνής απομόνωση της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ αναφέρθηκε στην καταδίκη από το Ισραήλ, από τον Μακρόν και από τη Ρωσία κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης.

«Η συμφωνία αυτή δεν ήταν κάτι που μας αιφνιδίασε, είχαμε κάποια ενημέρωση» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε ότι θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει ένα «κωμικοτραγικό γεγονός» αν είμασταν έξω από την υπόθεση. Έκανε δε λόγο για «ιστορικό αναχρονισμό», λέγοντας ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν συμβαίνουν αυτά, ενώ χαρακτήρισε αυτονόητη την απέλαση του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ακόμα ότι δεν είναι προς όφελος, ούτε της Ελλάδας, ούτε της Τουρκίας, να υπάρχει αυτή η συνεχής προκλητικότητα, η οποία, όπως είπε, ζημιώνει και τους δύο λαούς. «Θέλουμε ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε και έτοιμοι να προσχωρήσουμε στο δόγμα «σφάξε με πασά μου, να αγιάσω»» τόνισε ο υπουργός.

Ο ίδιος, μιλώντας για τη διμερή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 Ιανουαρίου, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει στον Αμερικανό Πρόεδρο το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων. «Πιστεύω ότι θα υπάρξει κατανόηση» είπε χαρακτηριστικά και έκανε γνωστό ότι ο ίδιος θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του του Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ