Χαρίτσης: Το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό ακόμα αγνοείται – ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό για τους “λανθασμένους χειρισμούς των τελευταίων επτά μηνών” στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, ασκεί ο Αλέξης Χαρίτσης, στον απόηχο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό ακόμα αγνοείται”, ενώ της καταλογίζει ότι “αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης”, καθώς “και τον σχεδιασμό της για τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών”.

Σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο, ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι “ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε η ευρωπαϊκή ηγεσία, είπαν κουβέντα για την υποχρέωση δίκαιου διαμοιρασμού των βαρών με νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης στις χώρες της ΕΕ, όπως το 2016, ούτε για την ανάγκη άσκησης πίεσης προς την Τουρκία”.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει πως “η Ευρώπη να σηκώσει επιτέλους το βάρος που της αναλογεί και να πιέσει την Τουρκία να διακόψει τον εκβιασμό της και να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης τόσο για την εσωτερική διαχείριση με ασφάλεια και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο όσο και για την ευρωπαϊκή της διάσταση”, τονίζει ο ίδιος.

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Χαρίτση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ