Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Τρεις φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η αύξηση του ρεύματος στην Ελλάδα

 “Το θέμα δεν είναι να είμαι εγώ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιημένος, αλλά οι Έλληνες να μπορέσουν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που τους βασανίζει σε βαθμό που έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής, με αυτή την έννοια λέμε ότι χρειάζεται λύση που δεν θα είναι διαιώνιση του προβλήματος με επιδοτήσεις που πέταγαν το τενεκεδάκι λίγο πιο κάτω. Να υπάρχει νομική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας” δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

“Περιμένουμε να δούμε τα μέτρα και θέλω να είμαστε σοβαροί στην κριτική που κάνουμε και να μην τοποθετούμαστε επί των διαρροών” σχολίασε.

“Σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή έχουμε μια αύξηση της τιμής του ρεύματος μεσοσταθμικά σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat κατά 25% και την ίδια στιγμή στην Ελλάδα η μεσοσταθμική αύξηση του ρεύματος πάλι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat είναι 70%, τρεις φορές επάνω δηλαδή από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο” τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

“Επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τη ΔΕΗ μέσα σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης και η ΔΕΗ να λειτουργεί ως ένας ιδιώτης πάροχος όπως όλοι οι άλλοι, που εφαρμόζει την ρήτρα αναπροσαρμογής όπως οι άλλοι πάροχοι και λειτουργεί κερδοσκοπικά αντί να τραβάει προς τα κάτω την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ