Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Θα υιοθετήσουμε την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι στην πολιτική τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι τι περιμένουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία κατά τη γνώμη μου είναι τι περιμένει η ελληνική κοινωνία. Και η ελληνική κοινωνία περιμένει επιτέλους να μάθει την αλήθεια. Η ελληνική κοινωνία περιμένει επιτέλους να αποδοθεί Δικαιοσύνη», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Εμείς λοιπόν είμαστε καθαροί από την αρχή. Είπαμε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και είμαστε καθαροί απέναντι και στο πολιτικό σκέλος. Λέμε ότι εφόσον υπάρχει πρόταση δυσπιστίας αυτή την στιγμή από το ΠΑΣΟΚ εμείς – επειδή δεν θα παίξουμε μικροκομματικά παιχνίδια επειδή κινούμαστε με όρους συνταγματικού πατριωτισμού και το ζήτημα της προστασίας των θεσμών και του Κράτους Δικαίου είναι κεφαλαιώδες για εμάς εμείς- θα συναινέσουμε στην πρόταση δυσπιστίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Εμείς θα συναινέσουμε την πρόταση δυσπιστίας. Δεν θα μπούμε σε αυτή την λογική. Εμείς θα την υιοθετήσουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε και πρέπει να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Είμαστε σε μία κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε την Εξεταστική Επιτροπής για τα Τέμπη σε παρωδία. «Αυτό έγινε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη στην υπόθεση και σχολίασε ότι ο Μάκης Βορίδης «κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά». «Ήταν μία διαδικασία ντροπιαστική για το ελληνικό κοινοβούλιο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Έχουν παραποιηθεί οι διάλογοι μεταξύ μηχανοδηγού και σταθμάρχη ακριβώς για να υποστηριχθεί η θεωρία του ανθρώπινου λάθους που από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης. «Η κυβέρνηση γνώριζε ότι από το καλοκαίρι του 2019 ότι είχε καταστραφεί το σύστημα σηματοδότησης από την φωτιά και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Εδώ υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Το μόνο που είχε στο μυαλό της ήταν να στήσει μία επικοινωνιακή επιχείρηση συγκάλυψης για να μην φτάσουμε στο σημείο να κατηγορηθεί η κυβέρνηση για το δυστύχημα», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Μιλάμε για την συγκάλυψη η οποία από μόνη της δημιουργεί πολιτικές ευθύνες για τους πολιτικούς προϊσταμένους. Πρέπει να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή συγκεκριμένα» σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης και εξήγησε ότι υπάρχουν νέα δεδομένα και γι’ αυτό πρέπει να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή που θα ερευνήσει συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων.

«Υπάρχουν νέα δεδομένα. Θα έπρεπε η Βουλή να προχωρήσει στην σύσταση Προανακριτικής. Εμείς αυτό ζητήσαμε για να υπάρξουν συγκεκριμένες ευθύνες. Όταν μιλάμε γενικώς και αορίστως περί ευθυνών και πάμε πίσω 30 χρόνια για να μιλήσουμε για τις δομικές παθογένειες του συστήματος ουσιαστικά δεν αποδίδουμε ευθύνες σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν. Βγάζουμε λάδι τους ενόχους και για το έγκλημα και για την συγκάλυψη του εγκλήματος αμέσως μετά. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και πρέπει να αποδοθούν και πρέπει κάποιοι να πληρώσουν. Αυτό ζητάει η ελληνική κοινωνία» κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ