Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να μην έρθει τέταρτο κύμα

“Από τη μία έχουμε μια εικόνα σταδιακής αλλά σταθερής αποκλιμάκωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, από την άλλη βλέπουμε ότι οι εξελίξεις διεθνώς αλλά και στη χώρα μας με τις μεταλλάξεις δημιουργούν μια μεγάλη ανησυχία και μια ανασφάλεια που επηρεάζει πρωτίστως δραστηριότητες, όπως είναι ο τουρισμός” δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Θεωρώ κρίσιμο να είναι πάρα πολύ σαφής ο σχεδιασμός για το πώς ανοίγει ο τουρισμός στη χώρα μας, γιατί όπως όλοι συνομολογούμε, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι μία επαναφορά επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης, να έχουμε ένα τέταρτο κύμα το Φθινόπωρο, για να το πω πάρα πολύ απλά” περιέγραψε.

“Πρέπει να υπάρχει στήριξη στις επιχειρήσεις και όχι να χρησιμοποιηθεί αυτή η μερική και αποσπασματική και αν θέλετε όχι πλήρης επανεκκίνηση. Οι επιχειρήσεις λειτουργούν, αλλά ουσιαστικά υπολειτουργούν” τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να μην έρθει αυτό το τέταρτο κύμα. Από εκεί πρέπει να ξεκινάμε, αν κάτι μας δίδαξε αυτή η πανδημία είναι ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε διαζευκτικά ή αντιπαραθετικά τη δημόσια υγεία και την οικονομία” υπογράμμισε.

“Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός. Η δική μου εικόνα με τις κινήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, με τις παλινωδίες που βλέπουμε από την κυβέρνηση, με την προσπάθεια μετακύλισης της ευθύνης στους καταστηματάρχες, όπως έγινε στην εστίαση προχθές με τα προνόμια των εμβολιασμένων που έχουν δημιουργήσει τεράστια σύγχυση στην αγορά, με την προσπάθεια εξαγοράς των νέων με το περίφημο δώρο των 150 ευρώ. Δυστυχώς σήμερα, βλέπουμε ότι έχει χαθεί η κοινωνική συναίνεση” δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

“Επειδή άκουσα χθες τον υπουργό Ανάπτυξης, δεν μπορεί να χτιστεί κοινωνική συναίνεση με εκβιαστικές λογικές. Κάντε αυτό που σας λέμε αλλιώς θα ξανακλείσουμε, δεν γίνεται έτσι…” συμπλήρωσε.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «μέτρα στήριξης με ρευστότητα», «κλαδικά προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για κλάδους που έχουν πληγεί ασύμμετρα από την κρίση, όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός», «επιδότηση των θέσεων εργασίας και όχι της αναστολής της», «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας» και «αξιοποίηση της Αναπτυξιακής τράπεζας ώστε να χρηματοδοτήσει με χαμηλότοκα και μηδενικά επιτόκια τις μικρές και μεσαίες που είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό». «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την διπλή απειλή της οικονομικής καταστροφής επιχειρήσεων και εργαζόμενων και ταυτόχρονα της κατάρρευσης των δημόσιων οικονομικών» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ