Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τον Έβρο

“Εμείς από την πρώτη στιγμή, την προηγούμενη εβδομάδα όταν προέκυψε αυτή η ιστορία στον Έβρο με την ένταση η οποία υπήρξε, ζητήσαμε από την κυβέρνηση να προβεί σε ξεκάθαρη τοποθέτηση για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Τα κόμματα, αλλά ακόμα περισσότερα ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τι ακριβώς έχει γίνει αυτές τις μέρες στην περιοχή του Έβρου. Το προηγούμενο διάστημα είδαμε τους δύο υπουργούς ουσιαστικά να βρίσκονται σε διαφορετική γραμμή μεταξύ τους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί από τη μεριά του υπουργείου Εξωτερικών ενώ λέγεται ότι δεν υπήρξε παραβίαση και είσοδος στη χώρα τουρκικής στρατοχωροφυλακής γιατί υπήρξε αυτό το διάβημα προς την τουρκική πλευρά. Νομίζω ότι εδώ πέρα υπάρχει ένα πολύ σημαντικό γεγονός, μία πολύ σημαντική εξέλιξη όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας στην οποία δυστυχώς αναδεικνύεται το έλλειμμα στρατηγικής το οποίο έχει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση τέτοιων εξελίξεων”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Νομίζω ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις και χθες επειδή έγινε η σχετική ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών στα κόμματα δυστυχώς και εκεί είδαμε ότι εξηγήσεις για μία ακόμη φορά δεν δόθηκαν, δεν δόθηκε καμία φυσική απάντηση παρόλο που από όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, ρώτησαν τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί τελικά υπήρξε αυτό το διάβημα προς την τουρκική πλευρά αν δεν είχε γίνει αυτή η κίνηση εισόδου σε ελληνικό έδαφος από την τουρκική πλευρά. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα διάβημα για κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί. Νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει σε αυτό το θέμα να δώσει καθαρές απαντήσεις, να δώσει εξηγήσεις για το τι έχει συμβεί και να παρουσιάσει επιτέλους μία ολοκληρωμένη στρατηγική για το πώς αντιμετωπίζει τις σχέσεις με τη γείτονα χώρα. Δεν μπορεί να κινείται με μία λογική βλέποντας και κάνοντας, αυτό στοιχίζει στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στοιχίζει στη διεθνή εικόνα, αλλά και στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας,” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης.

Στο ερώτημα εάν συμφωνεί να επεκταθεί ο φράχτης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Το αν θα προχωρήσει μία τέτοια κίνηση έχει να κάνει και με το τι συνέπειες θα έχει. Φαίνεται πως η κυβέρνηση ήταν απολύτως απροετοίμαστη στο να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση και για αυτό έχουμε και αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες… Περιμένουμε έστω και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση να μας ξεκαθαρίσει ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο της για κινήσεις οι οποίες οδηγούν τελικά σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ