Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση έχει αφήσει στην τύχη της κοινωνία απέναντι στην ακρίβεια

«Η κυβέρνηση έχει κάνει μια σαφή πολιτική επιλογή για το ποιους στηρίξει και ποιους θα αφήσει στην τύχη τους σε αυτή την βαθιά κρίση» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον Realfm 97.8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

«Η ΝΔ επικαλείται την δημοσιονομική ισορροπία προκειμένου να μην στηρίξει τα ασθενέστερα νοικοκυριά και τις μικρότερες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα βιωσιμότητας», συνέχισε ο ίδιος «και την ίδια στιγμή προχωρά σε απευθείας αναθέσεις ύψους 6,5 δις και φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία». «Η κατακρήμνιση της οικονομικής δραστηριότητας επηρεάζει αρνητικά και τα δημοσιονομικά της χώρας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Εδώ και έναν χρόνο έχουμε προειδοποιήσει και έχουμε καταθέσει προτάσεις για τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στο κόστος της αγροτικής παραγωγής, τις μεταφορές, τις πρώτες ύλες και βεβαίως στην ενέργεια που συμπαρασύρει ολόκληρη την οικονομία» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλοντας: «Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση είτε μας λέει ότι είναι μια διεθνής κρίση άρα σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, είτε ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο που υποτίθεται ότι θα τελείωνε μέχρι τα προηγούμενα Χριστούγεννα».

«Το φαινόμενο είναι διεθνές, η χώρα μας όμως έχει την ακριβότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά και την 4η υψηλότερη τιμή στην βενζίνη» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας: «Έχουμε προτείνει στοχευμένα και ρεαλιστικά μέτρα, όπως την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα, μέτρο που εφαρμόζουν ήδη 19 από τις 27 χώρες στην ΕΕ».

«Αυτό που επείγει είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας, με στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και της ενεργοβόρου βιομηχανίας, ελάφρυνση συγκεκριμένων φορολογικών βαρών και παρέμβαση του κράτους για έλεγχο και ρύθμιση της αγοράς. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κερδοσκοπία σε βάρος της κοινωνίας» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.