Χαρίτσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Όλα βαίνουν ομαλώς» στην προετοιμασία για τις εκλογές

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την προετοιμασία και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για τις εκλογές της Κυριακής.

Είχε προηγηθεί η γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής πραγματοποιήθηκε αποστολή εικονικών αποτελεσμάτων, συλλογή τους από τους υπαλλήλους του υπουργείου και καταχώρισή τους στα πληροφορικά συστήματα της SingularLogic.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι “όλα βαίνουν ομαλώς και εγγυόμαστε ότι η διαδικασία την Κυριακή θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας”.

Απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, συμπλήρωσε: “Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι μια σύνθετη, θα έλεγα πρωτόγνωρη, διαδικασία αυτή που έχουμε να διαχειρισθούμε γι’αυτές τις εκλογές, καθώς είναι η πρώτη φορά που στήνονται τέσσερις κάλπες ταυτόχρονα σε όλη την χώρα και μάλιστα όλες και με σταυρό. Έχει προηγηθεί όμως μία πολύμηνη προσπάθεια και στο υπουργείο Εσωτερικών – γνωρίζετε κι εσείς από την εμπειρία σας στο υπουργείο παλαιότερα – ότι υπάρχει ένα στελεχιακό δυναμικό έμπειρο, εξειδικευμένο, αλλά και η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς έχει πάει πάρα πολύ καλά”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χαρίτση και δήλωσε: “Με γυρίζετε πίσω σε μιαν εποχή που μου είναι εξαιρετικά πολύτιμη από πλευράς εμπειριών, ιδίως για την εκλογική διαδικασία. Η τεχνολογία επιτρέπει πολλά πράγματα σήμερα και, όπως είπατε, όταν στηριζόμαστε στους ανθρώπους του υπουργείου, στην ιεραρχία του υπουργείου, με την πείρα που έχει, τότε μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ