Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτει την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς συνδέεται με οσμή σκανδάλου και αδιαφάνεια

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτει την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς συνδέεται με οσμή σκανδάλου και αδιαφάνεια», υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του, σήμερα στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κατασπατάληση» των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης «αδιαφανώς σε 10 επιχειρήσεις», όπως και για «συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών και στο σκάνδαλο των υποκλοπών». «Η κυβέρνηση δε μπορεί να κρύβεται. Σκρέκας και Γεωργιάδης οφείλουν να απαντήσουν. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Που έχουν πάει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης;», είπε χαρακτηριστικά.

Δριμεία κριτική άσκησε και στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για μια αξιωματική αντιπολίτευση που «μετατρέπεται σε κόμμα ριάλιτι σόου, μετακινούμενο ταυτόχρονα στον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής» και «έναν διεκδικητή της δεύτερης θέσης με θολό στίγμα και αντιφάσεις, που προτάσσει την μεταγραφή εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ».

«Στα δεξιά της ΝΔ, η συνωμοσιολογική, εθνικιστική ακροδεξιά, η οποία στην πραγματικότητα μπορεί να λειτουργήσει ως μαξιλαράκι ασφαλούς υποδοχής για τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους οι οποίοι μετά θα επιστρέψουν στην μεγάλη αγκαλιά της ΝΔ», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την υγεία, ο κ. Χαρίτσης το χαρακτήρισε «επιτομή της νεοφιλελεύθερης εμμονής για διάλυση του κοινωνικού κράτους, με αιχμή την δημόσια υγεία» τονίζοντας ότι «οδηγεί στην επέκταση του κύκλου εργασιών και του τζίρου των ιδιωτικών κλινικών στη χώρα μας, της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας, του τζίρου του μεγάλου ιδιώτη γιατρού στη χώρα μας και στις διαγνωστικές αλυσίδες». «Απαιτείται μια επανίδρυση του ΕΣΥ. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση όμως από τις αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις που εισάγει η ΝΔ», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ