Χαρίτσης: Η κυβέρνηση καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας

Στην έξαρση της πανδημίας αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης που κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση, διότι η χώρα συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

¨Σήμερα ανακοινώθηκαν πεντέμισι χιλιάδες σχεδόν κρούσματα πανδημίας. Είναι αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της κρίσης αυτής εδώ και ενάμιση χρόνο, πεντέμισι χιλιάδες κρούσματα.

Αναρωτιέμαι ειλικρινά πού πήγε το τελευταίο μίλι το οποίο μας έλεγε στις 9 Φεβρουαρίου ο κ. Μητσοτάκης; Πού πήγε η επιστροφή στην κανονικότητα; Πού πήγε όλη αυτή η προσπάθεια καλλιέργειας ενός κλίματος εφησυχασμού, ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι πλέον βαίνουμε σε μία νέα φάση; Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση υγειονομικά. Η χώρα μας καταγράφει απανωτά ρεκόρ σε κρούσματα, σε θανάτους από τον κορονοϊό, σε θανάτους από την πλεονάζουσα θνησιμότητα”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι “η πρόσφατη ιστορία επαναλαμβάνεται με χειρότερους όρους και δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση είναι “ανεπίδεκτη μαθήσεως” και αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Αλέξης Χαρίτσης Βουλή

“Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι μέσα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες η Κυβέρνηση επιλέγει να έχει για το 2022 μειωμένες δαπάνες κατά 900 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία; Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι σε αυτές τις συνθήκες έχουμε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και συνωστισμό μαθητών; Μέχρι και είκοσι εννέα είναι οι μαθητές ανά τάξη, την ώρα που όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι νέες εστίες υπερμετάδοσης είναι τα σχολεία σε όλη τη χώρα. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι μετά από ενάμιση χρόνο έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ απ’ ό,τι είχαμε στην έναρξη της πανδημίας;”, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: “Μπορεί ο κύριος Πρωθυπουργός να έχει κηρύξει τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας, δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι πάρα πολύ διαφορετική. Κι εμείς επανήλθαμε τις τελευταίες ημέρες, όπως είχαμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα και θέσαμε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα. Θα ενισχύσετε επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Υγείας; Θα αποσυμφορήσετε τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Θα καταρτίσετε επιτέλους σχέδιο έκτακτης ανάγκης που σε αυτές τις συνθήκες είναι πιο κρίσιμο από ποτέ; Θα έρθετε επιτέλους σε μία στοιχειώδη συνεννόηση με την Αντιπολίτευση μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες;

Μόλις προχθές ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε τη συγκρότηση μιας ολιγομελούς επιτροπής επιστημόνων κοινής αποδοχής, για να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπενθυμίζω τα αντίστοιχα αιτήματα πριν από λίγο καιρό για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για την κοινής αποδοχής επιλογή ενός Υπουργού Υγείας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση. Δυστυχώς -το λέω και το τονίζω το «δυστυχώς»- η Κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου έσπευσε και μόλις προχθές να μας υπενθυμίσει ότι μέσα σε αυτήν την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση επιμένει στη λογική του διχασμού και της πόλωσης. Οφείλετε, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, να αλλάξετε στάση, αλλιώς η χώρα μας πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σε σχέση με την πανδημία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ