Χαρίτσης: «Η κοινωνία ζητάει περισσότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν μας φοβίζει»

«Η κοινωνία ζητάει περισσότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν μας φοβίζει. Το αντίθετο», αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωση του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υπό τον τίτλο: H διαμόρφωση ενός σύγχρονου ριζοσπαστικού και μεταρρυθμιστικού προγράμματος είναι η προωθητική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επισημαίνει ότι η πανδημία και η οικονομική ύφεση που «βρίσκεται εδώ», έχει πυροδοτήσει μια παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση για τη μετάβαση στην «επόμενη μέρα», αλλά και το ενδεχόμενο παγίωσης αρνητικών εξελίξεων («απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, έκρηξη της ανεργίας, ανάδυση ενός υγειονομικού εθνικισμού»). Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς», καλείται να διατυπώσει μια συνεκτική πρόταση διεξόδου από μια νέα κρίση, προσθέτοντας ότι το «Μένουμε Όρθιοι» συνιστά ένα πρώτο και αποφασιστικό βήμα. Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι η κοινωνική εκπροσώπηση και η προωθητική δύναμη που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου εδράζεται στην «απαίτηση για πιο ριζικές τομές, πιο θαρραλέα βήματα σύγκρουσης με το παλιό πολιτικό σύστημα, πιο στενή σχέση με τις αναζητήσεις του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας».

«Να μετατρέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου σε σημείο συνάντησης των πιο δυναμικών και ζωντανών αναζητήσεων της ελληνικής κοινωνίας, να συγχρονιστούμε με τους πολλούς και τις πολλές που αγωνιούν για την επόμενη μέρα, να συνομιλήσουμε με όλους και όλες για τις τρεις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας: κοινωνική ισότητα, οικολογική ανάπτυξη, εμβάθυνση της δημοκρατίας», αναφέρει. Σημειώνει ότι «δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από το διάλογο, τη συμμετοχή, τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου ριζοσπαστικού και μεταρρυθμιστικού προγράμματος», καθώς αυτοί είναι οι όροι για την αριστερά του 21ου αιώνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ