Χαρίτσης για μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση επιμένει σε αποτυχημένες συνταγές – ΒΙΝΤΕΟ

Κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, ασκεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την “να αφήσει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και να ακολουθήσει επιτέλους τον δρόμο της λογικής, του διεθνούς δικαίου και του ανθρωπισμού”.

Σε δήλωσή του, ο Αλέξης Χαρίτσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι “επιμένει σε αποτυχημένες συνταγές”, ότι “επιλέγει να συγκρουστεί με τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών”, και “ξεκινά με αυταρχικό τρόπο και με τα ΜΑΤ τη δημιουργία νέων δομών δίπλα στις υπάρχουσες”. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ “η μόνη λύση και για τις τοπικές κοινωνίες και για τους αιτούντες άσυλο είναι αυτή που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ: άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου και των δομών με το απαραίτητο προσωπικό και πίεση προς όλες τις χώρες της Ε.Ε για έμπρακτη αλληλεγγύη”.

Αναλυτικά, ο κ. Χαρίτσης τονίζει: “Μετά από το μπάχαλο επτά μηνών και αφού στη Μόρια ο πληθυσμός των προσφύγων εκτοξεύτηκε από τις 5.000 στις 25.000, η κυβέρνηση επιμένει σε αποτυχημένες συνταγές. Οι πολιτικές αυτές, όχι απλώς δεν θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση, αλλά θα την επιδεινώσουν δραματικά. Τόσο για τους νησιώτες όσο και για τους αιτούντες άσυλο. Για να μην δυσαρεστήσει τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να συγκρουστεί με τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών. Ξεκινά με αυταρχικό τρόπο και με τα ΜΑΤ τη δημιουργία νέων δομών δίπλα στις υπάρχουσες. Η εξέλιξη αυτή το μόνο που προοιωνίζει είναι ακόμα πιο δραματική κατάσταση και στα πέντε νησιά”.

Όπως υπογραμμίζει, η μόνη λύση και για τις τοπικές κοινωνίες και για τους αιτούντες άσυλο “είναι αυτή που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ: άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου και των δομών με το απαραίτητο προσωπικό και πίεση προς όλες τις χώρες της Ε.Ε για έμπρακτη αλληλεγγύη” και καλεί έστω και την τελευταία στιγμή την κυβέρνηση Μητσοτάκη “να αφήσει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και να ακολουθήσει επιτέλους τον δρόμο της λογικής, του διεθνούς δικαίου και του ανθρωπισμού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ