Χαρίτσης για κορονοϊό: Η βαθιά κρίση που βιώνουμε δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα “ασπιρίνες”

«Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα “ασπιρίνες”, αλλά με παρεμβάσεις συνολικής προστασίας της κοινωνίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μία συνολική απειλή για την οικονομία και χρειάζονται αποφασιστικά και πιο στοχευμένα μέτρα τόσο για τη στήριξη των εργαζομένων όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Μιλώντας στο OPEN TV, Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση «κοινωνικά χρήσιμη», καταθέτοντας «από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένες προτάσεις». Σχολίασε ότι «ορθά η κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα, αυτά όμως που ανακοίνωσε είναι ελλιπή και αναποτελεσματικά». Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «είναι απαραίτητη η στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων» και πως «το επίδομα των 800 ευρώ για ενάμιση μήνα βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του κατώτατου μισθού και δεν καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων». Σημείωσε ότι η μερική μόνο κάλυψη του μισθολογικού κόστους θα οδηγήσει σε αθρόες απολύσεις, συμπληρώνοντας ότι ήδη τα στοιχεία του συστήματος “Εργάνη” δείχνουν 40.000 απολύσεις μέσα στο πρώτο μισό του Μαρτίου. Παράλληλα υπογράμμισε και την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων, με την κάλυψη των μισθολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, «ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν και να μην οδηγηθούμε σε χιλιάδες νέα λουκέτα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι «είναι απαραίτητη και η στήριξη των φυσικών προσώπων με δανειακές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, ώστε να μην οδηγηθούμε σε αθρόους πλειστηριασμούς» και ότι για τους έως τώρα συνεπείς δανειολήπτες θα πρέπει να υπάρξει αναστολή καταβολής των δόσεων. «Η κρίση που βιώνουμε δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα σημειακού χαρακτήρα», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση «να προβεί τώρα σε αποτελεσματικές οριζόντιες παρεμβάσεις στο σύνολο της οικονομίας, καθώς όσο βαθαίνει η κρίση τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αντιμετωπιστεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ