Χάρης Καστανίδης: Να θωρακίσουμε το πολιτικό σύστημα

Σε δήλωση-υπόμνηση, προς όλα τα πολιτικά κόμματα, «με αφορμή τα συμβαίνοντα, και την πολύ άσχημη εποχή και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα», προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης, στο πλαίσιο συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2023.

Όπως είπε, «υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτικών στελεχών. Αυτά που ζουν για το πολιτικό κόμμα τους και αυτά τα οποία ζουν από το πολιτικό κόμμα τους”. Πρόσθεσε επίσης ότι “υπάρχουν δύο κατηγορίες, συνήθως διαγραφομένων, στελεχών. Αυτοί που διαγράφονται γιατί έχουν υψηλές ιδέες και μένουν πιστοί στις αρχές και τις αξίες τους, και αυτοί που διαγράφονται όταν παραβιάζουν με ατιμωτικό τρόπο τον όρκο τους».

Τόνισε μάλιστα ότι «η ευθύνη των ηγεσιών είναι ότι, αν δεν υποστηρίζουν, τουλάχιστον ανέχονται αυτούς, που ζουν από τα πολιτικά κόμματα, και έκπληκτοι-τεθλιμμένοι, τους διαγράφουν όταν παραβιάζουν με ατιμωτικές πράξεις τον όρκο τους. Αυτό να μην ξανασυμβεί» παρότρυνε ο κ. Καστανίδης και συνέχισε: «Είναι χρέος όλου του πολιτικού συστήματος, να προλάβει να θωρακίσει με θεσμικό τρόπο, με εγγυήσεις διαφάνειας το πολιτικό σύστημα, γιατί έχει μεγάλη σημασία το κύρος της πολιτικής και η αποκατάσταση του σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ