Χάρης Δούκας για τις φωτογραφίες από την Καισαριανή: «Ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να συμβάλει με όποιον τρόπο χρειαστεί»

Σημαντική πρωτοβουλία από τον Δήμο Αθηναίων για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εξέφρασε, μέσω ανάρτησής του, την πρόθεση του Δήμου να συμβάλει ενεργά στην απόκτηση των συγκλονιστικών φωτογραφιών των 200 εκτελεσθέντων στην Καισαριανή που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Η ανάρτηση που έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων

«Για πρώτη φορά μετά από 82 χρόνια είδαμε τα υπερήφανα πρόσωπα μερικών εκ των 200 Ελλήνων αντιστασιακών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τους ναζιστές κατακτητές, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ένα σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο, το οποίο εφόσον αποδειχθεί η αυθεντικότητά του, αποτυπώνει ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της γερμανικής κατοχής.

Χρέος απέναντι στην ιστορική μνήμη του τόπου, είναι η Ελληνική πολιτεία να αποκτήσει την κυριότητα αυτών των πολύτιμων ιστορικών ντοκουμέντων.

Είναι χρέος τιμής στο αντιστασιακό έπος του ελληνικού λαού, είναι δέσμευση μνήμης ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι αυτοσυντηρούμενες, αλλά απαιτούν αέναη, ενεργή επαγρύπνηση.

Ο Δήμος της Αθήνας, είναι έτοιμος να συμβάλει με όποιον τρόπο χρειαστεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK