Χαρδαλιάς για Βαρυμπόμπη: Τρία τα μέτωπα, επικίνδυνη η πυρκαγιά – Έγιναν 315 απεγκλωβισμοί

Για μία «πολύ δύσκολη ημέρα για ολόκληρη τη χώρα με πολλές και δύσκολες πυρκαγιές εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών» έκανε λόγο κατά την ενημέρωση για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Συγκεκριμένα, μετράμε 81 δασικές πυρκαγιές στην Επικράτεια το τελευταίο 24ωρο», είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς για να αναφερθεί στη συνέχεια στη μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης. «Η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση, διότι στην περιοχή υπήρχαν σε διασπορά δυνάμεις του Π.Σ., όπως προβλέπεται, διότι στην Αττική σήμερα είχαμε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, όπως άλλωστε θα έχουμε και αύριο», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ΄ότι στην περιοχή η θερμοκρασία άγγιξε τους 45 βαθμούς και ο άνεμος εμφάνισε ριπές που έφθαναν τα 6 μποφόρ.

Ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επέμβει σε τουλάχιστον 315 περιπτώσεις για συνδρομή στην απομάκρυνση και στον απεγκλωβισμό ατόμων σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τρία κύρια μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδόνες. Είναι μια επικίνδυνη πυρκαγιά που εξελίσσεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες».

Πρόσθεσε επίσης ότι όσοι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους είτε επειδή κάηκαν είτε επειδή δεν έχουν πού να κοιμηθούν, μπορούν να καλέσουν στη γραμμή του ΕΟΔΥ 1135, όπου θα τους δώσουν οδηγίες προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της Αττικής με έξοδα του κράτους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ