Χαρδαλιάς για τον φράχτη στον Έβρο: Θα μας βρίσκουν μπροστά τους

Για τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει ο φράχτης στον Έβρο ακόμη και με εθνικούς πόρους αλλά και για το πρόγραμμα των F-35 μίλησε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

του Χρήστου Μαζανίτη

Για το θέμα της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την προμήθεια των F-35 μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ο φράχτης εντάσσεται στο πλαίσιο της αυστηρής, αλλά δίκαιης και πλήρως εναρμονισμένης με τη διεθνή νομιμότητα μεταναστευτικής πολιτικής της Πατρίδας μας. Δεν πρόκειται να προσφέρουμε την παραμικρή διευκόλυνση στις συμμορίες των διακινητών και στους συνεργάτες τους. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους όποτε προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τον πόνο κατατρεγμένων ανθρώπων για να διεξάγουν εναντίον μας υβριδικές επιχειρήσεις, με στόχο τον εκβιασμό ή την αποσταθεροποίηση της χώρας μας» ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σε ότι αφορά το θέμα των εξοπλισμών στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την απειλή της Τουρκίας, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι απόλυτα απρόσβλητη απέναντι σε οποιοδήποτε εξωτερική απειλή» ενώ κληθείς να σχολιάσει το εν εξελίξει πρόγραμμα προμήθειας των μαχητικών 5ης γενιάς F-35 ανέφερε ότι δοθεί έμφαση στη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στο σχετικό πρόγραμμα, καταλήγοντας: «Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της σύμβασης, ώστε να καταστεί εφικτή η παραλαβή των πρώτων αεροσκαφών μέσα στο 2028 ή το αργότερο το 2029».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ