Χαρδαλιάς για self test: Κάποιοι επιδίδονται σε πλειοδοτικό διαγωνισμό σε ψέματα και ανοησίες

«Την ώρα που υπάρχει ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός για τα τεστ δυστυχώς κάποιοι επιδίδονται σε ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό σε ψέματα και ανοησίες», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας έπειτα από σχετική ερώτηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση «κάνει το self testing στοχευμένα για να πάρει τον διαγωνισμό η Siemens».

«Είναι ξεκάθαρο αυτό που έχει πει και η επιστημονική επιτροπή και ο αναπληρωτής υπουργός, οι προδιαγραφές του διαγωνισμού πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας μας», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Δεν ευνοούν καμία μα καμία εταιρεία ούτε βεβαίως την Siemens που αναφέρατε και μας κατηγορούν, που δεν προκύπτει καν αν πληροί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί», είπε αναφερόμενος στην εν λόγω εταιρεία, στην οποία αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση υπάρχει διαγωνισμός με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και κατέληξε: «Ας κάνουν λίγη υπομονή όσοι κατηγορούν κι ας περιμένουν το αποτέλεσμα».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ