Χαρδαλιάς: Έκτακτη ενημέρωση στις 9:30 για τη φωτιά στην Κορινθία

Στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη της φωτιάς, που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και συνεχίζει να μαίνεται.

Τι είπε στη χθεσινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς

«Θα είναι μία δύσκολη βραδιά», δήλωσε στην έκτακτη ενημέρωση για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε ότι έχουν καεί 20.000 στρέμματα σημειώνοντας ότι «όλος ο μηχανισμός του κράτους είναι εκεί» και προσθέτοντας ότι: «δίνουμε μάχη σε δύσκολες συνθήκες». «Η πυρκαγιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης σε ελαιώνα, στις 21:45 και υπό ακραίες καιρικές συνθήκες. Η φωτιά προκλήθηκε από καύση υπολειμμάτων εντός του ελαιώνα και ήδη το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει αρμοδίως τις έρευνες, κάνει τη δουλειά του και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», εξήγησε.

«Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στον Σχίνο και πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μπορεί το πρωί με τη συνδρομή ισχυρών επίγειων κι εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων να ήταν σε ύφεση, από το μεσημέρι, ωστόσο, συνεχίζει το καταστροφικό έργο της στα Γεράνεια, καθώς οι άνεμοι ενισχύθηκαν σημαντικά», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως όλα τα διαθέσιμα μέσα εναέριας πυρόσβεσης έπεσαν στη «μάχη» κατά της μεγάλης πυρκαγιάς τονίζοντας ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί και ως εκ τούτου διατάχθηκε η προληπτική εκκένωση εκατοντάδων πολιτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ