«Χάου Του»: Πρωταγωνιστής ο Αλέξης Τσίπρας στο νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – «Όταν έρθει η ώρα πας να ψηφίσεις»

«Πώς να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου», τιτλοφορείται το νέο βίντεο της ψηφιακής καμπάνιας «Χάου Του» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους νέους, το οποίο «ανέβασε» στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει;» – Η ανάρτηση Τσίπρα με το νέο βίντεο της καμπάνιας «Χάου Του»

Στο βίντεο ο νεαρός πρωταγωνιστής ρωτά: «πώς να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου» και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται δίπλα του, απαντώντας του: «Εύκολο. Όταν έρθει η ώρα, πας να ψηφίσεις». «Δίκαιο δεν είναι;», λέει στον νεαρό, με εκείνον να του απαντά: «πολύ δίκαιο μπρό…εδρε».

«Χάου Του»: Νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια του βίντεο-teaser που είχε «ανεβάσει» στις 30 Δεκεμβρίου ο κ. Τσίπρας με την υπόσχεση «να τα πούμε, για μια καλύτερη χρονιά» και «δικαιότερη» χρονιά, δημοσιοποιήθηκαν έκτοτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τέσσερα βίντεο που ασχολήθηκαν με τέσσερα ερωτήματα που αφορούν τους νέους, στα οποία παρατίθενται αντίστοιχα οι προγραμματικές απαντήσεις που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην εν λόγω καμπάνια, που απευθύνεται στο νεανικό κοινό και στην οποία,  πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται με τον τίτλο: «Χάου Του» οι νέοι να πάρουν (επιτέλους) τη ζωή τους στα χέρια τους «δε ΣΥΡΙΖΑ γουέι», το πρώτο βίντεο έθιγε το ζήτημα της κοινωνικής στέγασης, το δεύτερο τα εργασιακά των νέων, το τρίτο τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και πιο συγκεκριμένα την ισότητα γάμου, το τέταρτο βίντεο αφορούσε στον πυλώνα της Παιδείας.

«Χάου Του»: Νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – Οι προτάσεις για τα εργασιακά και η επίθεση στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κομματικές πηγές συνοψίζουν για τα θέματα που πραγματεύτηκε η καμπάνια: «Ο πρωταγωνιστής μας πολύ θα ήθελε να χαιρετήσει τους γονείς του, να να βρει το διαμέρισμα των ονείρων του, ή έστω κάτι κοντινό και να την κάνει από το παιδικό του δωμάτιο. Όμως, η αδικία του μισθού του, παρά το πτυχίο ή τις δεξιότητές που έχει αποκτήσει, δεν του επιτρέπει αυτό που του αξίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αλλά κυρίως για δικαιοσύνη. Δηλαδή, για αναπροσαρμογή του μισθού με βάση τον πληθωρισμό, αντί για κουπόνια και αυτό σημαίνει ότι για το τρέχον έτος ο κατώτατος μισθός προσαρμόζεται στα 880 ευρώ. Δεσμεύεται για τον διπλασιασμό επιδότησης ενοικίου, ένα μέτρο που, εξάλλου, για πρώτη φορά εφάρμοσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για τη δημιουργία τράπεζας στέγης και τον έλεγχο του Airbnb στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το δίκαιο είναι τα όνειρα να πραγματοποιούνται, ειδικά όταν αφορά την εργασιακή αποκατάσταση των νέων ανθρώπων, δηλαδή του πιο πολύτιμου υλικού για το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας. Αλλά πρακτικά έχει καταργηθεί η Επιθεώρηση Εργασίας και οι εργασιακοί νόμοι Μητσοτάκη έχουν δημιουργήσει συνθήκες απόλυτης αναξιοκρατίας. Ο πρωταγωνιστής μας, παρά το «δομημένο βιογραφικό» του, τρώει πόρτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για κατάργηση όλων των νόμων Χατζηδάκη που διαλύουν τη ζωή των νέων, και όχι μόνο εργαζομένων, και την εφαρμογή πραγματικού 35ωρου, χωρίς μείωση αποδοχών, στην κατεύθυνση που κινούνται όλα τα προοδευτικά ευρωπαϊκά κράτη ήδη.

Η κρεμασμένη σημαία του pride στον τοίχο του δωματίου δεν συμβολίζει μόνο ένα δίκαιο αίτημα, είναι η πραγματικότητα των νέων του 2023. Γιατί μπορείς να ντυθείς όπως θες, αλλά το κράτος σου απαγορεύει να παντρευτείς όποιον θες. Νομική κατοχύρωση του γάμου για όλα τα πρόσωπα, γιατί η αγάπη είναι αγάπη και εάν θέλει να παντρευτεί, δικαίωμά της. Το σύμφωνο συμβίωσης για όλ@ που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν μόνο το πρώτο βήμα.

Η χωρίς εμπόδια και απρόσκοπτη φοιτητική ζωή είναι δικαίωμα όλων των νέων. Ας το σπάσουμε σε προτάσεις. Η ευκαιρία στη φοιτητική ζωή είναι δικαίωμα όλων των νέων. Αλλά, και ο χρόνος, η ανάσα, η ξεγνοιασιά μέσα στη φοιτητική ζωή, είτε σημαίνει να γρατζουνάει ο πρωταγωνιστής μας την κιθάρα του, είτε να φτιάχνει στον υπολογιστή του το επόμενο app που θα αλλάξει τον κόσμο, γιατί έτσι του αρέσει, είναι, επίσης, αυτό που η κοινωνία οφείλει να του προσφέρει για να εξελιχθεί. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η κατάργηση της μεγαλύτερης αδικίας εις βάρος των νέων, των νόμων Κεραμέως, της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και η ιεράρχηση της δημόσιας Παιδείας στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Ελλάδας. Με διπλασιασμό της χρηματοδότησης προς τα ΑΕΙ, με δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα, επαναφορά των διετών προγραμμάτων σπουδών και πρόγραμμα φοιτητικής στέγης.

Για να επιστρέψει όμως η δικαιοσύνη στη χώρα χρειάζεται να βάλουν το χέρι τους οι νέοι και οι νέες. Ο «μπρό…εδρος» Αλέξης Τσίπρας ξέρει πώς: «Όταν έρθει η ώρα, πας να ψηφίσεις»».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ