Χαμός στα social media για τα “μανιτάρια αλά τρεν” – Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα tweets

Συνεχίζεται ο χαμός στο Twitter με το hashtag #Μανιταρια_αλα_τρεν, που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης μεταξύ των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από την επίσκεψη που έκαναν ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Γιαννούλης στα τρένα του ΟΣΕ. Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσαν στα social media οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, αντίκρισαν μανιτάρια να έχουν φυτρώσει στο δάπεδο του τρένου, και μάλιστα ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο, κάνοντας λόγο για “εγκατάλειψη της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου και του τροχαίου υλικού”. Απαντώντας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που πλέον είναι ιδιωτική εταιρεία, ανέφερε πως το συγκεκριμένο τρένο βρίσκεται για παραπάνω από ένα μήνα εκτός δρομολογίων για συντήρηση, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και τους δείκτες ποιότητας.

Οι αναρτήσεις Παππά και Γιαννούλη

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Παππάς τονίζει πως “φαντάζει κωμικό, αλλά είναι ενδεικτικό της αδράνειας της ΝΔ &της εγκατάλειψης που βιώνει το τρένο, ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον & οικονομικό για τον πολίτη. ΥΓ: Πικρό χιούμορ. Οι πληροφορίες που θέλουν τον Χρήστο Γιαννούλη να ετοιμάζει τραπέζι με μανιταρόσουπα ελέγχονται ως ανακριβείς”. Στη συνέχεια επανήλθε, γράφοντας πως “το υψηλό «γούστο» των Μητσοτάκη και Καραμανλή για τα ΜΜΜ δεν κρύβεται. Η εγκατάλειψη της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου και του τροχαίου υλικού έδωσε την ευκαιρία στα μανιτάρια να… ξεφυτρώσουν. Αυτή τη φορά μέσα στα βαγόνια του τρένου”.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Γιαννούλης έγραψε πως “αν μου έλεγε κάποιος ότι θα πηγαίναμε επίσκεψη με τον @nikospappas16 στον ΟΣΕ και η κυβέρνηση θα μας σέρβιρε #μανιταρια_αλα_τρεν δεν θα το πίστευα ποτέ. Να που έγινε και αυτό.

Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απάντησε στις αναφορές των δύο βουλευτών, μέσω Twitter. “Το συγκεκριμένο τραίνο βρίσκεται για παραπάνω από 1 μήνα εκτός δρομολογίων για συντήρηση και φυσικά, ειδικά αυτή την περίοδο, τα θέματα απολύμανσης και καθαριότητας είναι πρώτη προτεραιότητα”, αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση και δίνονται στη δημοσιότητα οι αντίστοιχοι δείκτες ποιότητας.

 

“Σοβαρό λάθος κύριε βουλευτά που δεν εξυπηρετεί κανέναν. Είναι προφανές ότι αυτή η φωτογραφία δεν απεικονίζει πραγματικά περιστατικά. Όλοι και όλες οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δουλεύουμε για υπηρεσίες σύγχρονες προς τους πολίτες”, έγραψε επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντώντας στους βουλευτές.

“Λάθος είναι τα #Μανιτάρια_αλα_τρεν και όχι η φωτογραφία. Λάθος είναι η διαχείριση της περιουσίας των πολιτών από μέρους σας, όχι η ανάδειξη αυτών των εικόνων” απάντησε ο Νίκος Παππάς.

“Όταν αντί συγνώμης και Ευθύνης, επιλέγεται η τακτική της αρίστης παραπληροφόρησης. Μανιτάρια Εξπρές εκτός των Μανιταριών αλά Τρέν” έγραψε από την πλευρά του ο Χρήστος Γιαννούλης.

“Άλλο η απολύμανση και άλλο η… απομανιτάρωση, προφανώς. Θα πρέπει να θυμάστε ότι το συγκεκριμένο τρένο πληρώθηκε από τους φορολογούμενους και αποτελεί περιουσία του λαού.

Ότι το νοικιάζετε μαζί με άλλα για την εκτέλεση δρομολογίων και ότι θα πρέπει να είστε πιο συνεπείς με τη συντήρησή του.

Όπως συνεπείς οφείλετε να είστε και με την τήρηση της σύμβασης για τις «άγονες γραμμές».

Διότι τα τρένα που είδαμε, δρομολογούνται στο «Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη», όπου πλέον διαθέτετε ένα ζεύγος τρένων ημερησίως, αντί για δύο, και αυτό ως τη Δράμα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν θα δείξει την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ουδείς δικαιούται να υποτιμά τη νοημοσύνη του επιβατικού κοινού και του πολιτικού κόσμου.

ΥΓ: Ελπίζουμε η απολύμανση να ολοκληρωθεί σύντομα. Να μη χρονίσει όπως η πιστοποίηση του «λευκού βέλους», το οποίο έχει την ίδια ηλικία με τα τρένα με τα #Μανιταρια_αλα_τρεν.

ΥΓ2: Το «ασημένιο βέλος», νεότερης τεχνολογίας, το οποίο παρουσιάσατε στη ΔΕΘ του 2018 που βρίσκεται αλήθεια; Γνωρίζει ο κ. Καραμανλής;” ανέφεραν οι βουλευτές Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης σε κοινή ανακοίνωση τους.

Χαμός στο Twitter

Οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να σχολιάσουν την “κόντρα”, με χιουμοριστικές και αιχμηρές αναρτήσεις, με αποτέλεσμα το hashtag #Μανιταρια_αλα_τρεν να γίνει trend.

Δείτε μερικές αναρτήσεις:

μανιτάρια twitter

 

μανιτάρια twitter

μανιτάρια twitter

μανιτάρια twitter

 

μανιτάρια Twitter

 

μανιτάρια twitter

μανιτάρια twitter

 

μανιτάρια twitter

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ