Χαμός στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων – Διεκόπη η συνεδρίαση – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κωνσταντίνος Δουζίνας αποφάσισε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για να πέσουν οι τόνοι ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Τα αίματα άναψαν όταν πήρε τον λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης, που κατήγγειλε τη διαδικασία με την οποία ορίστηκαν τα μέλη που θα απαρτίζουν Επιτροπή, ενώ σε υψηλούς τόνους παρενέβη εκ νέου και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρές εκφράσεις.

Συγκεκριμένα η συζήτηση ξεκίνησε με ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν ότι είναι αντισυνταγματική η διαδικασία τόσο ως προς τα μέλη από τα οποία θα απαρτίζεται η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας όσο και ως προς τα έγγραφα που έχουν κοινοποιηθεί στα κόμματα, από τα οποία, όπως καταγγέλλεται, λείπουν σημαντικά στοιχεία.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι η σύνθεση της επιτροπής είναι παράνομη. Είπε ακόμη ότι η διαδικασία δεν ακολουθήθηκε όπως έπρεπε. Την ίδια ώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή, ζήτησε να δοθεί ο λόγος με βάση την δύναμη της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας. Όταν τελικά πήρε τον λόγο, μιλούσε για αρκετή ώρα και όταν το προεδρείο του ζήτησε να ολοκληρώσει για να προχωρήσει η διαδικασία, εκείνος μιλούσε ακατάπαυστα για κάποια λεπτά αγνοώντας τις συστάσεις και ενώ επικαλείτο το… Σύνταγμα.

Για να αποφορτιστεί το κλίμα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής διέκοψε την συνεδρίαση για λίγα λεπτά και ακολούθως πήρε τον λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος κατέθεσε και την ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων.

Στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου περί μεθοδεύσεων και «κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων» προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των «ναι» στην Επιτροπή απάντησε ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επεσήμανε ότι “η δημιουργία εντυπώσεων έχει και τα όρια της” και έδωσε διευκρινίσεις για την παρουσία των ανεξάρτητων βουλευτών.

Δείτε το βίντεο

Exit mobile version